EVO ZAŠTO SE STALNO OSEĆATE UMORNO I NAPETO: Promenite ČETIRI navike i obavezno uzmite kašičicu OVOGA, "prštaćete" od energije!

Autor: M.O.

Lifestyle

23.01.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslušajte savete ako već imate ovaj tip problema.

EVO ZAŠTO SE STALNO OSEĆATE UMORNO I NAPETO: Promenite ČETIRI navike i obavezno uzmite kašičicu OVOGA, "prštaćete" od energije!

Foto: Shutterstock

Osećaj umora i frustriranost nekada nas sve obuzme, ipak, ako se to dešava jako često postavlja se pitanje da li se radi o nečemu ozbiljnijem. 

Često od stresa, lošeg rasporeda spavanja i previše kofeina, ljudi poremete svoj normalan bioritam. Postoji gomilu razloga zbog kojih se možete osećati veoma umorno iako ste dobro spavali. 

Osećaj umora i pospanosti su dve različite stvari. Pospanost se javlja pre nego što smo zapravo spremni da odemo u krevet, ali osećaj umora ne znači nužno da smo spremni za san

Republika

Foto: Shutterstock

Ako već dugo imate nemiran duh i san, poslušajte ove savete

Možete osetiti umor pre spavanje i pobrkati to sa pospanošću. Pored svega toga su brojni faktori koji i pored umora mogu da vas drže budnim noću, od oblinih kasnih obroka pre samog spavanja, pa do šoljice kafe koja vam vrlo verovatno nije bila potrebna, prenosi "Mbghealth".

Rešenje za kvalitetno spavanje često se svodi na način i raspored spavanja, koji je potrebno da uspostavite.

Ako uočite da se osećate uznemireno pre spavanja, bitno je da se smirite i opustite, tako da vaš osećaj umora na kraju preraste u pospanost. Izbegavajte da gledate u ekrane oko sat vremena pre spavanja i napravite raspored, da u isto vreme krećete na spavanje.

Takođe, izbegavajte kofein i popodnevne dremke.  

Postoji jedan trik koji su naši stari radili, a to je da pojedete kašičicu meda pre spavanja. 

On će jetri obezbediti dovoljnu količinu glikogena za osam sati sna (što će sprečiti oslobađanje hormona stresa rano ujutro), stabilisaće nivo šećera u krvi i doprineti stvaranju melatonina, koji reguliše ritam spavanja i budnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading