PREJELI STE SE I NE MOŽETE DA SPAVATE - OVO JE REŠENJE: Sve sastojke već imate u KUHINJI, olašaće vam varenje!

Autor: M.O.

Lifestyle

07.01.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako imate ovaj problem, obavezno probajte sledeće recepte.

PREJELI STE SE I NE MOŽETE DA SPAVATE - OVO JE REŠENJE: Sve sastojke već imate u KUHINJI, olašaće vam varenje!

Foto: Shutterstock

Ako ste se danas prejeli toko Božićnog ručka ili večere, ne brinite, za sve postoji rešenje. U redu je opustiti se sa prijateljima i porodicom, a ovi recepti će vam olakšati varenje nakon obilnih obroka i omogućiti lagan san

Republika

Foto: shutterstock

Izbegnite povraćanje i popijte neku od sledećih napitaka

 

Soda bikarbona ili jabukovo sirće

Kašičica sode bikarbone ili malo jabukovog sirćeta može poslužiti kao efikasan "lek" protiv mučnine. Dodajte ih u čašu vode i popijte čim osetite tegobe uzrokovane prejedanjem.

Limun

Limun je odličan saveznik u borbi protiv posledica kaloričnih obroka. Iscedite limun u čašu vode i popijte ga što pre, jer podstiče probavu i ubrzava razgradnju hrane.

Minerali iz zelenog lisnatog povrća

 Kalijum i magnezijum su ključni minerali koji pozitivno deluju na želudac i smanjuju osećaj nadutosti. Obezbedite ih unošenjem zelenog lisnatog povrća u vašu ishranu.

Crno vino

Čaša crnog vina, bogata antioksidansima, može pomoći u razgradnji masti. Važno je napomenuti da je umerenost ključna, pa se preporučuje konzumiranje 2 dl vina jer može imati blagotvoran efekat na želudac, dok prekomerna konzumacija može izazvati suprotan efekat.

Ovi saveti mogu pomoći u ublažavanju posledica prejedanja tokom prazničnih okupljanja. Važno je zapamtiti da je umerenost ključna, a zdrava ishrana i unos odgovarajućih nutrijenata ključni za očuvanje opšteg zdravlja. Uživajte uz ostatak večeri uz ove male trikove za lakše varenje i oporavak organizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading