OVA TEHNIKA "TRLJANJA" ĆE VAS USPAVATI KAO BEBU: Potrebno je da samo DVA minuta ovo masirate kako bi STRES i napetost nestala!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

26.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo prosto a jako delotvorno!

OVA TEHNIKA "TRLJANJA" ĆE VAS USPAVATI KAO BEBU: Potrebno je da samo DVA minuta ovo masirate kako bi STRES i napetost nestala!

Foto: pixabay.com

Svima se desilo da ne možemo uveče da zaspimo. Nesanica je kod nekih ljudi veoma česta, a nakon toga nam je jako teško da obavljamo svakodnevne aktivnosti.

Nedostatak sna je veoma opasan kako na psihu, tako i na celokupno zdravlje. Ipak, postoji rešenje za sve. 

Ketrin Hol je stručnjak za spavanje, a tvrdi da ova tehnika provereno snižava nivo kortizola, i ubrzava proces  uspavljivanja. 

Republika

Foto: pexels.com

Potrebno je da na dlanu masirate ovu tačku kako biste zaspali

 

Kada se osećate umorno i pod stresom stručnjak predlaže trljanje unutrašnjeg dela ručnog zglob. Preporučeno je da to radite svega dva do tri minuta, prenosi "Mirror". 

Prema NHS-u, kortizol je hormon povezan sa stresom koji kontroliše nivo šećera u krvi u vašem telu. Povećani nivoi kortizola mogu uticati na vaše raspoloženje i san.

Veruje se da pritisak na ove osetljive tačke može pomoći u ublažavanju bola, stresa i poboljšanju opšteg zdravlja.
 

- Kortizol, koji se često naziva "hormonom stresa", igra ključnu ulogu u funkcijama tela i odgovoru na stres, zamršeno povezan sa ciklusom spavanja i buđenja - rekla je dr Ketrin Hol.

- Ovaj hormonski skok može poremetiti delikatnu ravnotežu vašeg ciklusa spavanja i buđenja, što dovodi do problema poput nesanice i jutarnjeg umora. Kao odgovor vaše telo može proizvoditi više kortizola da vas "probudi" nastavljajući ciklus - dodala je. 

Takođe, studija Univerziteta u Saseksu pokazala je da čitanje može smanjiti stres do 68%. Međutim, ono što je najimpresivnije je da je studija otkrila da je učesnicima trebalo samo šest minuta da čitaju pre nego što im se nivo stresa smanji

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading