UČENIK KOJI JE PRETIO OSTALIM ĐACIMA DA ĆE IH POBITI SUSPENDOVAN DO DALJNJEG: Roditelji u strahu šta će se desiti van škole

Autor:

Hronika

23.01.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji su izrazili svoje zahteve za bezbednošću svoje dece i insistirali da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti ne ponove.

UČENIK KOJI JE PRETIO OSTALIM ĐACIMA DA ĆE IH POBITI SUSPENDOVAN DO DALJNJEG: Roditelji u strahu šta će se desiti van škole

Foto: Google Maps

Incident koji se dogodio u osnovnoj školi "Sečenji Ištvan" u Subotici izazvao je veliku zabrinutost među roditeljima i lokalnom zajednicom. Učenik osmog razreda koji je već bio suspendovan, izrazio je ozbiljne pretnje prema svojim vršnjacima, razrednom starešini i nastavnici hemije. Ovaj događaj izazvao je ogorčenje među roditeljima, koji su se okupili kako bi izrazili svoju zabrinutost i zahtevali mere bezbednosti, saznaje Blic.

- U ponedeljak je održan sastanak Saveta roditelja na kom je rečeno da će dečak biti udaljen do daljnjeg sa nastave. Kažu da su preduzeli sve potrebne korake i mere da škola bude bezbedno mesto, da su sve nadležne službe koje treba da budu uključene u slučaj obaveštene o svemu. Naša deca idu u školu redovno, ali nam je rečeno da će ukoliko budu imali obavezu ili stigne naredba da se dečak vrati na nastavu obavestiti sve roditelje i da stoje čvrsto iza toga. Ali, šta će se dešavati dalje s tim učenikom van škole. To je sada ozbiljno pitanje. Ko će vršiti nadzor nad tim detetom kada bude u parku ili na ulici – kaže majka jednog učenika OŠ "Sečenji Ištvan" za Blic.

Nakon ovog incidenta, održan je sastanak Saveta roditelja na kome je odlučeno da se učenik udalji sa nastave do daljnjeg. Roditelji su izrazili svoje zahteve za bezbednošću svoje dece i insistirali da se preduzmu sve neophodne mere kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti ne ponove. Međutim, postavlja se pitanje šta će se dešavati sa učenikom van škole i ko će vršiti nadzor nad njim.

- Na protestu roditelja koji je organizovan u ponedeljak ispred škole bilo je dosta roditelja čija deca ne idu s njim u razred. Poslali smo jasnu poruku da svi želimo bezbednu školu i da se uključe sve službe koje treba da budu uključene. Moraju svi da vide šta će dalje da rade s tim detetom, kako će dalje rešavati njegov slučaj. Pričali smo samo o školi i šta se dešavalo unutar škole, ali šta napolju, šta kada izađe u grad, na ulicu. Svi su svesni da će izaći i biće besan, pogotovo nakon ovolike medijske hajke i svega što se desilo. Može da ne ide uopšte u školu, ali ko onda preuzima odgovornost za njega – pitaju se roditelji.

Roditelji su izrazili zabrinutost za bezbednost svih učenika, ali i za samog učenika koji je izrazio pretnje. Oni ističu da je neophodno pružiti podršku i pomoć tom detetu, ali istovremeno osigurati da se ostali učenici osećaju bezbedno. Postavlja se pitanje kako će se situacija rešavati van školskog okruženja, kao i ko će preuzeti odgovornost za nadzor nad učenikom.

- Kako svom detetu da objasnim da se ponaša prema njemu kao prema dobrom drugaru ako mu on to sve radi? Konstantno smo u strahu šta će uraditi ako ga vidi negde na ulici. Sada se obrušio na sve – rekla je majka učenika "Sečenji Ištvan".

Pojedini roditelji su odlučili da javno progovore o prethodnim incidentima u kojima je ovaj učenik bio involviran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading