SUZE I BOL KOJA NE PROLAZI... Ispred škole "Vladislav Ribnikar" građani i roditelji nastradale dece danas pale sveće i polažu cveće

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon ostavke dosadašnje vršiteljke dužnosti direktora, Olge Mitrović, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potvrdila je imenovanje Ljubomira Pjevovića za novog v.d. direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

SUZE I BOL KOJA NE PROLAZI... Ispred škole "Vladislav Ribnikar" građani i roditelji nastradale dece danas pale sveće i polažu cveće

Foto: ST-N Pancic

Grupa roditelja i građana okupila se ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" kako bi odali počast deci koja su tragično stradala trećeg maja. Paljenjem sveća i polaganjem cveća, oni su izrazili svoje duboko poštovanje prema žrtvama majskih tragedija. Osim toga, istakli su zahteve za pravdom i većom bezbednošću dece u školama.


Nakon ostavke dosadašnje vršiteljke dužnosti direktora, Olge Mitrović, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potvrdila je imenovanje Ljubomira Pjevovića za novog v.d. direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar". Pjevović, diplomirani muzičar sa iskustvom u nastavi, preuzima odgovornost u ovoj školi u teškim trenucima nakon nedavne tragedije.


Jedan od vidljivih simbola protesta roditelja je i akcija prebojavanja natpisa "škola" na asfaltu ispred ulaza. Kroz gest prefarbanja, roditelji su izrazili svoje emotivno stanovište i zahtev da prostor gde su deca stradala postane memorijalni centar. Ovaj čin predstavlja snažan simbol borbe za pravdu i sećanje na izgubljene mlade živote.


Nakon majskih događaja, Osnovna škola "Vladislav Ribnikar" doživela je promene na mestu v.d. direktora. Sa ostavkom Olge Mitrović, koja je istakla lične razloge za ovaj korak, na čelo škole stupa Ljubomir Pjevović. Prethodno je Anđela Petrović obavljala ovu funkciju, ali je nakon tri meseca podnela ostavku, otvarajući put za novo vođstvo škole.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading