SAZNAJEMO: BIVŠI POMOĆNIK MINISTRA PRAVDE TEŠKO POVREDIO ČOVEKA!

Autor:

Hronika

05.02.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čedomir Backović izazvao saobraćajnu nesreću, oglasio se i za naš portal!

SAZNAJEMO: BIVŠI POMOĆNIK MINISTRA PRAVDE TEŠKO POVREDIO ČOVEKA!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Čedomir Backović, bivši pomoćnik ministra pravde i advokat, izazvao je danas saobraćajnu nezgodu, u kojoj je oštećeni teško povređen, saznaje Republika.

Kako bismo proverili ovu informaciju, pozvali smo i Backovića koji nam je kratko odgovorio:


- Nisam javna ličnost i neću vam ništa reći, osim da sam bio trezan, da sam duvao, vadili mi krv i sve je bilo nula. Ni ja, ni druga strana nismo povređeni.


Backović se našao na meti Koalicije za pristup pravdi 2012. godine koja je kritikovala Ministarstvo pravde Srbije jer ga je "kao kompromitovanu osobu" imenovalo na čelo radne grupe za izradu nacionalne strategije pravosuđa.


Ova koalicija nevladinih organizacija je saopštila da je "sa zaprepašćenjem" primila vest da je za koordinatora te radne grupe imenovan pomoćnik ministra pravde, kojeg je Advokatska komora Vojvodine 2005. označila kao "nedostojnog" za obavljanje advokatske profesije.


Komora je tada saopštila da Backović "nije dostojan" da bude upisan u Imenik advokata jer je krivično osuđivan, pošto je 2003. učestvovao u kafanskoj tuči, kada je jednog čoveka udario pivskom flašom u glavu, a taj čovek je njemu odgrizao deo uha. Backović je potom 2004. pravnosnažno osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, podsetila je Koalicija za pristup pravdi.


Nevladine organizacije su podsetile i da je Advokatska komora Vojvodine Backoviću odbila zahtev za upis u Imenik advokata i zbog toga što je na lokalnim izborima u rodnom Somboru 2004. bio kandidat za gradonačelnika ispred Grupe građana "25.000 evra".
On je tada dao javno obećanje da će se odreći celokupnih neto plata predsednika opštine u iznosu od oko 25.000 evra, u korist jednog od birača koji će na javnom žrebanju biti izvučen po svom JMBG.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading