TELEFONSKE LINIJE HITNE POMOĆI U KRAGUJEVCU USIJANE! Za samo 24 sata, zabeleženo 230 poziva: Evo zbog čega su ih pacijenti NAJČEŠĆE ZVALI!

Autor:

Vesti

05.02.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov nesebičan rad i predanost zaslužuju posebno priznanje i poštovanje.

TELEFONSKE LINIJE HITNE POMOĆI U KRAGUJEVCU USIJANE! Za samo 24 sata, zabeleženo 230 poziva: Evo zbog čega su ih pacijenti NAJČEŠĆE ZVALI!

Foto: Shutterstock

Hitna pomoć

Lekari Hitne pomoći u Kragujevcu suočavaju se sa izazovima tokom burnih noći, gde je evidentirano čak 234 poziva i obavljeno 42 terenske posete u protekla 24 sata. Ovo govori o intenzivnom radu medicinskog osoblja, koje je neprekidno angažovano da pruži pomoć pacijentima u hitnim situacijama.

Uticaj COVID-19 na hitne intervencije

Najčešći razlozi poziva Hitnoj pomoći u Kragujevcu uključuju pacijente sa visokom temperaturom, problemima sa pritiskom, astmatičare i obolele od korona virusa. Ovo jasno ukazuje na uticaj pandemije na zdravstveni sistem, gde se medicinsko osoblje suočava sa povećanim brojem pacijenata koji zahtevaju hitnu medicinsku pomoć.

Radno opterećenje i efikasnost lekarskih pregleda

Tokom proteklog dana, u ambulanti Hitne pomoći u Kragujevcu obavljeno je ukupno 94 pregleda, od čega je 34 pregleda realizovano tokom dnevnih sati, dok je impresivnih 60 pregleda obavljeno tokom noći.

Ovo svedoči o izuzetno visokom radnom opterećenju lekara i medicinskog osoblja, koji su posvećeni pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite pacijentima u svako doba dana i noći.


Hitne intervencije na javnom mestu

Nije retkost da se medicinsko osoblje Hitne pomoći suočava sa izazovima pružanja hitne medicinske pomoći na javnim mestima. Tokom proteklog perioda, zabeležene su ukupno tri intervencije na javnom mestu, što dodatno ukazuje na raznovrsnost situacija sa kojima se lekari Hitne pomoći suočavaju u svakodnevnom radu.

Uzimajući u obzir ove činjenice, jasno je da lekari Hitne pomoći u Kragujevcu svakodnevno pružaju neophodnu medicinsku negu i podršku zajednici, suočavajući se sa različitim izazovima i hitnim situacijama. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading