LEKARI U NOVOM PAZARU IMAJU PUNE RUKE POSLA: Preko 1.000 pacijenata zatražilo pomoć stručnih lica u Novoj godini!

Autor:

Vesti

10.01.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka godine povećan je i broj građana koji se Hitnoj službi javljaju i zbog simptoma sličnih korona virusu.

LEKARI U NOVOM PAZARU IMAJU PUNE RUKE POSLA: Preko 1.000 pacijenata zatražilo pomoć stručnih lica u Novoj godini!

Foto: RINA

Hitna pomoć na terenu

U prvih 10 dana 2024. godine hitnu medicinsku pomoć potražilo je više od 1.000 građana Novog Pazara izjavio je danas zamenik načelnika Hitne službe Novi Pazar dr Damir Husović.

- Imali smo povećan broj pacijenata poslednjih dana, puno traumatizovanih pacijenata zbog hladnog vremena i poledice. Ski centri su u okolini Novog Pazara, pa kod nas dovode povređene jer smo mi regionalni centar koji može da ih zbrine. Akutno-respiratorno oboleli su nam česti pacijenti, ali oni ne bi trebali da dolaze u Hitnu pomoć, već da se obrate svojim izabranim lekarima u Domovima zdravlja. Imali smo preko 150 pacijenata na dnevnom nivou, plus brojne intervencije na terenu - rekao je Husović za Tanjug.

Obim posla nije opao ni u danima nakon proslave praznika, dodaje Husović.

"Imamo konstantan priliv hroničnih bolesnika koji su u pogoršanju, oboleli od astme, opstruktivne bolesti pluća i srčani boelsnici. U svako doba dana imamo urgentna stanja, akutni koronarni sindrom, moždani udari, to su uglavnom naši pacijenti ovih dana", kaže Husović.

Temperatura u Novom Pazaru, kao i u ostatku Srbije sa plus 18 pala je na tri stepena ispod nule, pa temperaturne oscilacije pogoršavaju zdravstveno stanje pacijenata, dodao je on.

- Svi smo sve više meteoropate. Hronični pacijenti moraju redovno da piju terapiju, nema korigovanja terapije 'na svoju ruku', već samo u konsultacijama sa izabranim lekarima - rekao je on.

Od početka godine povećan je i broj građana koji se Hitnoj službi javljaju i zbog simptoma sličnih korona virusu, lekari apeluju da takvi pacijenti pomoć potraže u Kovid ambulantama, gde će biti testirani na i dalje aktuelan korona virus.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading