ŠKODRIĆ NAJAVILA VELIKE PROMENE: Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći počeće u martu

Autor:

Vesti

10.01.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radojević Škodrić je navela da će dograđena zgrada biti duplo veća i modernizovana po najvišim svetskim standardima.

ŠKODRIĆ NAJAVILA VELIKE PROMENE: Rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći počeće u martu

Foto: ST/Dragan Kadić

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić obišla je danas zgradu Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograd i tom prilikom najavila da će rekonstrukcija te zgrade početi u martu.

Radojević Škodrić je navela da će dogradjena zgrada biti duplo veća i modernizovana po najvišim svetskim standardima i dodala da će se u njoj nalaziti najsavremeniji edukativni centar, ambulante, sanitetska vozila, kao i nova garaža.

Ona je rekla i da će ove godine biti nabavljena sanitetska i putnička vozila za sve zdravstvene ustanove, jer je konstatovano da to nedostaje, a najvažnije je za rad Hitne pomoći.

- Sa aspekta Fonda, jako nam je važan transport i pomoć, ja se zahvaljujem direktoru za dijalizne pacijente, tu nemamo nikakve probleme, upravo zahvaljujući hitnoj pomoći i njihovim sanitetskim vozilima koja svakodnevno transportuju pacijente, bez obzira da li su to državne ili privatne dijalizne centre sa kojima Republički fond za zdravstveno osiguranje ima ugovor - rekla je ona.

Radojević Škodrić je navela da je služba Hitne pomoći maksimalno opremljena što se tiče aparata i podsetila da su prošle godine dobili najsavremeniji ultrazvuk koji je smešten u ambulanti.

- Jako je važno postojanje ambulante ovde u Hitnoj pomoći, zbog same lokacije, tako da svi pacijenti mogu automatski da se obrade u ambulanti, a dalje se sprovode u Urgentni centar, i ova lokacija same Hitne pomoći je zaista najbolja moguća koja postoji i iz tog razloga je jako važno što će dobiti novu zgradu - rekla je ona.

Dodala je da je služba Hitne pomoći na raspolaganju građanima 24 sata i da je najveći regionalni centar, koji pokriva 11 opština.

- Oni su referentni centar koji koordinira sve vreme sve hitne pomoći u državi i pomaže regionu. Obišli smo danas kol centar i garažu sa sanitetskim vozilima, to su dva vitalna centra hitne pomoći, tu se odvija život i obišli smo jedan važan treći centar- edukativni centar, gde se odvija edukacija, a razgovarala sam sa direktorom o njegovom unapređenju - navela je ona.

Direktor Hitne pomoći Goran Čolaković iskazao je zadovoljstvo zbog posete Radojević Škodrić, navodeći da ta služba ima 24 ekipe koje su svakodnevno angažovane, ali da postoji mogućnost da se njihov broj poveća, kako bi se unapredio rad te službe.

- Nova zgrada je jako bitna iz razloga, jer postojeći kol centar ima 25 kvadrata, a biće proširen na 120 kvadrata gde će svako imati svoje mesto i neće više biti problema sa komunikacijama što se tiče samih pacijenata koji budu zvali hitnu pomoć - rekao je on.

Naveo je da će se na prvom spratu nalaziti edukativni prostor, koji će biti najveći na Balkanu i prostiraće se na 1.600 kvadrata, a tu će se, između ostalog, nalaziti i dve kontrolne sobe sa sanitetskim vozilima.

- Ja mislim da će biti idealno za edukaciju svih, kako naših ljudi koji inače moraju svake godine da prođu dva puta trening, tako isto i za domove zdravlja, eventualno za klinike, eventualno za studente, što bismo mi voleli da budemo nastavna baza Medicinskog fakulteta - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading