UHAPŠEN PETI HULIGAN KOJI JE U VUKOVARU NAPAO SRPSKU DECU! Neki bili u zatvoru posle ubistva u Atini, oglasio se i premijer Plenković

Autor: D.B.

Vesti

10.01.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac blizanaca srpske nacionalnosti, koji su najviše povređeni u napadu, otkrio je da su neki od napadača učestvovali i u neredima u Atini, gde je ubijen navijač AEK.

UHAPŠEN PETI HULIGAN KOJI JE U VUKOVARU NAPAO SRPSKU DECU! Neki bili u zatvoru posle ubistva u Atini, oglasio se i premijer Plenković

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Policija u Vukovaru je do sada uhapsila pet osoba zbog incidenta koji se dogodio na Badnje veče, kada je grupa navijača zagrebačkog Dinama napala šestoricu dečaka, zbog toga što su neki od njih govorili ekavicom. Užasni događaj je izazvao veliku buru u javnosti.

Otac blizanaca srpske nacionalnosti, koji su najviše povređeni u napadu, otkrio je da su neki od napadača učestvovali i u neredima u Atini, gde je ubijen navijač AEK. Jedan od privedenih huligana je bio pritvoren u Grčkoj, dok je drugi proveo četiri meseca u grčkom pritvoru pre nego što su se vratili kući.

Uhapšeni pronađeni u apartmanu

Šef vukovarske policije Vlado Božić je otkrio da su napadači pronađeni u apartmanu u centru Vukovara i da su pripadnici navijačke skupine. Svi privedeni su od ranije poznati policiji i višestruko su prijavljivani za različita krivična dela i prekršaje, posebno ona koja uključuju nasilje.

Reakcije javnosti i premijera

Premijer Andrej Plenković je osudio nasilje i izjavio da očekuje da će počinioci biti kažnjeni, ističući da je nedopustivo da maloletnici budu napadani i teže povređivani. Takođe je nagovestio moguću vezu između napadača u Vukovaru i grupe koja je boravila u grčkim zatvorima. Plenković je istakao važnost smanjenja nasilja u hrvatskom društvu i vaspitavanja ljudi u atmosferi kulturne komunikacije.

Očekivanja i istraga

Premijer je izjavio da se informacija o boravku jednog od napadača u grčkom zatvoru proverava i da očekuje da će počinioci biti kažnjeni bez obzira na njihov identitet. Takođe je istakao da je potrebno smanjiti ovakve grozne pojave u društvu i težiti ka tolerantnijem i inkluzivnijem okruženju.

Uprkos hapšenju pet osoba, istraga je i dalje u toku, a policija traga za još jednom osobom koja se povezuje sa ovim incidentom. Očekuje se da će istraga detaljno utvrditi sve okolnosti napada i da će počinioci biti adekvatno procesuirani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading