"IMALA SAM PRILIKU DA IM POKAŽEM GDE TO SIJA NAJLEPŠE SUNCE" Pavlina Radovanović presrećna zbog šetnje Orahovcem sa patrijarhom Porfirijem: Juče smo imali veliki blagoslov i veliku čast

Autor: D.B.

Vesti

05.01.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica anđeoskog glasa, kako je mnogi zovu, Pavlina Radovanović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji, istakla je da je neizmerno srećna što je imala priliku da se susretne patrijarhom Porfirijem.

"IMALA SAM PRILIKU DA IM POKAŽEM GDE TO SIJA NAJLEPŠE SUNCE" Pavlina Radovanović presrećna zbog šetnje Orahovcem sa patrijarhom Porfirijem: Juče smo imali veliki blagoslov i veliku čast

Foto: SPC

Drugi dan posete Njegove svetosti patrijarha srpskog g. Porfirija vernom narodu na Kosovu i Metohiji obeležen je svečano, uz svetu liturgiju koju je u drevnoj Pećkoj patrijaršiji služio jeromonah Nikon, duhovnik beogradskog manastira Vavedenja Presvete Bogorodice.

Patrijarhov susret sa vernicima u Orahovcu

Nakon liturgije, patrijarh Porfirije se, sa svojom sveštenom pratnjom, uputio ka Orahovcu, gde ga je, ispred Crkve Uspenja Presvete Bogorodice, podignute 1859. godine na starijim temeljima hrama, dočekao preosvećeni episkop raško-prizrenski g. Teodosije sa sveštenstvom, decom i žiteljima tog mnogostradalnog metohijskog mesta. 


Patrijarhova poseta domu porodice Vitošević

Tom prilikom, patrijarh Porfirije je mališanima uručio skromnu novčanu pomoć i ikonice, a oni su uzvratili pesmama orahovačkog kraja, božićnim čestitkama i ikonama koje su sami osmislili i crtali. Patrijarh je, takođe, posetio i dom orahovačke porodice Vitošević i razgovarao sa ukućanima, pružajući im podršku i utehu u teškim vremenima. 

Patrijarha je, kada je došao, zajedno sa ostalom decom, dočekala i Pavlina Radovanović koja važi za devojčicu anđeoskog glasa, koja živi u Orahovcu. 

Pavlina se tom prilikom oglasila i na društvenim mrežama: 

 

 

- Juče smo moj narod i ja imali veliki blagoslov i veliku čast jer nas je posetio naš Patrijarh Srpski g. Porfirije i preosvećeni Vladika raškoprizrenski Teodosije sa ostalim sveštenstvom. Imala sam tu čast da sa njima prošetam Orahovcom i pokažem gde to najlepše sunce sija i gde je naše utočište u kojem smo kasnije zajedno pevali, družili se, i radovali se a to je naša crkva Uspenje Presvete Bogorodice - napisala je Pavlina na svom Instagram profilu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading