OVO SE NE PROPUŠTA! Devojčica anđeoskog glasa pevaće Božićne pesme: Pavlina Radovanović nastupa na Javnom servisu - EVO KADA JE MOŽETE GLEDATI I SLUŠATI!

Autor: D.B.

Vesti

05.01.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra ćemo uživati u njenom glasu i lepoti!

OVO SE NE PROPUŠTA! Devojčica anđeoskog glasa pevaće Božićne pesme: Pavlina Radovanović nastupa na Javnom servisu - EVO KADA JE MOŽETE GLEDATI I SLUŠATI!

Foto: Printscreen RTS

 

Republika

Foto: Konzervativni klub Brčko

Pavlina Radovanović

 

Pavlina Radovanović je danas, na svom instagram profilu najavila gostovanje na Javnom servisu, gde će svoju muziku i pevanje u Božićnom duhu predstaviti u jutarnjim satima.

Napisala je " Snimanje Božićnog programa na RTS-u. Gledamo se u jutarnjuim časovima!" koju je podelila uz fotografiju. 

 

 

Podsetimo, Pavlina Radovanović, rođena 2009. godine u Orahovcu, već je u svojim mladim godinama pokazala izuzetan talenat i ljubav prema muzici. Sa samo pet godina počela je da peva, a njeni roditelji su ubrzo prepoznali njen dar i upisali je u muzičku školu.



Talenat prepoznat od strane profesora Gavrila Kujundžića

Jedan od ključnih momenata u Pavlininom muzičkom razvoju bio je susret sa profesorom Gavrilom Kujundžićem, koji je prepoznao njen izuzetan talenat i usmerio je ka tradicionalnoj duhovnoj muzici. Od tog trenutka, Pavlina postaje prepoznatljiv glas Kosova, pevajući o herojima, borbama i stradanjima.

Ljubav prema pravoslavnoj veri i tradiciji

Pavlina je od malih nogu pokazivala ljubav prema pravoslavnoj veri. U crkvenom horu je pevala još kao dete, a priča se i o tome kako je morala da se "vera na prstiće" kako bi mogla da čita tekstove pesama. Ova ljubav prema pravoslavlju, srpskim svetinjama, manastirima i Kosovu duboko je ukorenjena u njoj, što je dodatno oblikovalo njenu umetničku ličnost.

Pavlina Radovanović predstavlja primer retkog talenta i predanosti očuvanju tradicije, istorije i kulture kroz umetnost. Njen glas postaje simbol odbrane od zaborava, a mala Pavlina je zaista jedinstvena pojava u tom smislu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading