KANGA MORA OPET PRED SUD! Reprezentativac Gabona optužen da je lažirao godinu rođenja!

Autor:

Sport

10.01.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gelor Kanga ponovo na udaru zbog identiteta

KANGA MORA OPET PRED SUD! Reprezentativac Gabona optužen da je lažirao godinu rođenja!

Foto: Starsport

Lazar Marković i Gelor Kanga


Reprezentativac Gabona, Gelor Kanga, ponovo se našao u centru pažnje zbog optužbi vezanih za svoj identitet.

Nakon više od godinu dana od incidenta sa Fudbalskim savezom DR Konga, Kanga se sada suočava sa novim zahtevom da dokazuje svoj identitet i godinu rođenja pred organima u Africi. Prema informacijama portugalskog lista "Rekord" i španske "Marke", postavlja se pitanje kako je moguće da je Kanga rođen četiri godine nakon smrti svoje majke, te da su čak i papiri za iskusnog vezistu navodno falsifikovani. Ova situacija dodatno komplikuje status ovog talentovanog fudbalera, stavljajući ga pod udar optužbi i sumnji.


Optužbe i disciplinski postupak

DR Kongo je optužio Gabon da je u meču protiv njih igrao sa igračem koji je zapravo iz Konga, iznoseći dokumenta koja tvrde da je Kanga rođen 1985. u Kinšasi pod imenom Kijaku-Kijaku Kijanga. Ovaj sukob između reprezentacija dodatno komplikuje situaciju oko Kange, stavljajući ga u nezavidan položaj i otvarajući disciplinski postupak protiv njega.

Reakcija Fudbalske federacije Afrike

Nakon što je Kanga već jednom uspeo da se odbrani pred Fudbalskom federacijom Afrike od sličnih optužbi, sada će ponovo morati da se suoči sa zahtevom da dokaže svoj identitet. Očekuje se da će organi u Africi pažljivo razmotriti sve dostupne informacije i dokaze pre donošenja konačne odluke o ovom pitanju.

Zvezdin vezista u centru pažnje

Ova nova epizoda u slučaju Gelora Kange stavlja fudbalera Crvene zvezde u centar pažnje kako domaće, tako i međunarodne javnosti. Sa neizvesnim ishodom ovog slučaja, Kanga će morati još jednom da se izbori za svoj ugled i verodostojnost, dok će navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem pratiti razvoj situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Boki 61

18.01.2024 16:20

Da je samo ovo kod komsinice lazno sve bi bilo ok. Od lažne titule za prvenstvo koje nije ni igrano pa do mnogih prevara sto na terenu sto za stolom.