ŠARIĆI DANAS SLAVE: Duško ostaje iza rešetaka dok ne uplati ogromnu sumu kao garanciju

Autor:

Hronika

03.04.2024

20:08 >> 16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na slavlje i da nazdrave sa bratom narko bosa pozvani su i njihovi advokati koji će da bi ga pustili iz pritvora u sud morati da prilože dokaz u uplati čak 800.000 evra.

ŠARIĆI DANAS SLAVE:  Duško ostaje iza rešetaka dok ne uplati ogromnu sumu kao garanciju

Foto: e-stock/A. BAČLIJA, shutterstock

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, i dalje se nalazi u zatvorskom pritvoru iako je danas objavljeno da je pušten iz pritvora uz jemstvo od 800.000 evra. 

Republika saznaje da će mlađi Šarić iz pritvora u Ustaničkoj do kraja sledeće nedelje biti prebačen u kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

- Duško će iz zatvorskog pritvora u kućni otići tek kada jemstvo bude položeno u državnu kasu, a za to je potrebna čitava procedura i da sve papirološki bude pokriveno -  otkrio je izvor Republike. 

Međutim , porodica Šarić je u vilama u Beogradu i Novom Sadu već danas počela da slavi i raduje se Duškovom povratku porodici, prvenstveno deci i supruzi.

- Od trenutka kad je sudija objavio da usvajaju jemstvo za njegov izlazak,  Duškovoj ženi, sestri, a i čitavoj porodici Duška Šarića stižu čestitke. I advokati koji su izdejstvovali da on izađe iz pritvora su pozvani da nazdrave za uspeh sa porodicom Šarić. Poziv važi i za advokata Dejana Lazarevića koji je optužen sa ovom grupom - kazao je izvor Republike.

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal  Duško Šarić se tereti da je bio član kriminalne grupe koju je iz pritvora 2020. organizovao njegov stariji brat  Darko u cilju diskreditacije i planiranja ubistva Nebojše Joksovića svedoka saradnika u drugom postupku protiv Šarića-

- Određuje se jemstvo Dušku Šariću 800.000 evra i određuje se mera kućnog pritvora. Dakle, kada uplatite jemstvo, idete u kućni pritvor - saopštio je sudija Zoran Šešić danas kada je usvojio predlog advokata  Dalibora Katančevića i Radoslava Baćovića za usvajanje pogodnije mere obezbeđenja Duškovog prisustva na suđenju. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Privatna arh

Darko Šarić optužen je da je sa saradnicim na skaju planirao ubistvo bivšeg druga Nebojše Joksovića koji mu je okrenuo leđa

Duško Šarić se u pritvoru nalazi od početka januara kada se predao iz bekstva. Njegova odbrana je i pre njegove predaje nudila jemstvo da bi ostao van rešetaka, ali je sudija Šešić kazao da će o tome odlučivati tek kada se Šarić preda. 

Duško Šarić je optužen da je raspolagao novcem namenjenim za realizaciju planova kriminalne grupe i davao ga drugim optuženima u dogovoru sa bratom Darkom.

Obojica braće Šarić poznatih po optužbama za šverc kokaina od kojih je mlađi oslobođen, a stariji osuđen na  15 godina zatvora, negirali su u potpunosti optužbe da su učesvovali u planiranju ubistva Joksovića koji je bio izuzetno dobar prijatelj Duška Šarića. 

Pre nego je sudsko veće donelo odluku o ukidanju zatvorskog pritvora Dušku, na sudu su predočavane poruke sa skaja kojima se braća Šarić terete za zlodela. 

- Nisam vlasnik ni jednog pin koga i kada sam dobio bratanca nisam organizovao nikakvu proslavu -rekao je Duško Šarić.

U porukama za koje tužilaštvo tvrdi da su iz razmenjivala braća Duško i Darko Šarić, Duško 11. maja 2020. u 17.27 sati navodno piše bratu "evo čestita ti žena moja".

- Mislio sam da sutra zovem jedno 50 ljudi da proslavim. Da zovnem tu malo naših - navodi se u sledećoj poruci.

Advokati braće Šarić, Dalibor Katančević i Marko Janković ponovo su naveli da je dostavljen izveštaj iz matične knjige rođenih u kom se navodi da je Duškov sin Nik Šarić rođen 11. maja 2020. ali u 17.50 sati.

- Ova poruka je u optužnici navedena kao čestitka u 17.27 u njoj piše "čestita ti moja žena" što ne može da ima veze ni sa Duškom, ni sa Darkom Šarićem. Poruka je pola sata pre nego što se dete rodilo - rekao je Janković, posle čega je sudija ponovo izvršio uvid u Izvod iz matične knjige rođenih i potvrdio da je dete rođeno pola sata kasnije.

Tužilac je objasnio da je do tih neslaganja u pogledu vremena razmene poruka i događaja došlo s razlogom, te da Šarići ne dokazuju da su ispravni.

 -To je odstupanje vremena po griniču, od dva sata-  kazao je tužilac. 

Nastavak suđenja je zakazan za 22. april kada će Duško Šarić na suđenje doći od kuće sa nanogicom, a moguće i u pratnji nekog od srodnika.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solo

03.04.2024 23:31

Smejurija kakve Sudije imamo i Zakone da razvlacimo do besvesti procese i na kraju ili su presli preko 10godina i zastareli ili je okrivljeni oslobodjen naravno ako plati ogromnu sumu a i ide nesto Sudijama u to nesumnjam..jer kod nas korupcija i mito na prvom mestu..