SASLUŠAN DUŠKO ŠARIĆ! Čeka se odluka o određivanju pritvora1

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

05.01.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušan brat Darka Šarića.

SASLUŠAN DUŠKO ŠARIĆ! Čeka se odluka o određivanju pritvora1

Foto: Shutterstock, E stock, Tanjug

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, i Milan Vučinić, koji su se juče predali srpskoj policiji nakon što su bili u bekstvu od jula 2022. godine, danas su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, saznaje "Blic".

Na današnjem sudskom ročištu, Duško Šarić i Milan Vučinić nisu se izjašnjavali o optužbama koje im se stavljaju na teret. Umesto toga, saslušani su na okolnosti da li će ostati u pritvoru, koji im je ranije odredio sud, ili će biti pušteni da se brane sa slobode.

Foto: e-stock/A. BAČLIJA

Duško Šarić, brat Darka Šarića

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, obuhvatajući i njegovog brata Duška, kao i Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića. To je bilo treće proširenje istrage u vezi sa ovom kriminalnom grupom.

Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenju svog rođenog brata Darka, upravljao finansijama kriminalne grupe. Pretpostavlja se da je on plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću kako bi im dostavljali informacije iz policije i BIA o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića, usmeravajući istragu u pogrešnom smeru.

Advokat Duška Šarića, Radoslav Baćović, predložio je sudu jemstvo od 800.000 evra kako bi se izbeglo određivanje pritvora, ali odluka o tome odložena je za sledeće ročište zakazano za 1. februar.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading