BIO MU JE KAO BRAT, a poslao ga na decenijsku robiju : ŠARIĆ SE KISELO SMEJE dok svedoči njegov najveći neprijatelj !

Autor:

Hronika

22.12.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu, Joksović se pojavio u tačno vreme i prozvan je odmah da izađe ga govornicu.

BIO MU JE KAO BRAT, a poslao ga na decenijsku robiju : ŠARIĆ SE KISELO SMEJE dok svedoči njegov najveći neprijatelj !

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug

Suđenje Darku Šariću

Suđenju narko-bosu Darku Šariću za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije Nebojše Joksovića, ključnog svedoka saradnika u postupku u kome je Šarić osuđen za međunarodni šverc kokaina, danas je nastavljeno Joksovićevim svedočenjem. Na dalje su se na okolnosti postupanja prema uhapšenim navijačima koji se dovode u vezu sa ovim slučajem,  izjašnjavali tužioci iz Stare Pazove i policajac koji ih je hapsio.  

U Specijalnom sudu u Beogradu, Joksović se pojavio u tačno vreme i prozvan je odmah da izađe ga govornicu. Međutim, malo toga je rekao i ogradio se kao da ga ne zanima što je bio meta organizovane kriminalne grupe. Čak je rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenu i ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Ono što znam za pripremanje mog ubiistva znam iz medija kad je uhapšen Šarić. I za tog Nikolašević Gorana isto je medijska hajka bila tad, nisam ja učestvovao u tome - rekao je Joksović skoro nezainteresovano.

Posle raspuštanja Joksovića kao svedoka, sudija poziva Vladimira Nikolića, tužioca iz Starog Pazove, da stane za govornicu.

Tužilac Nikolić je rekao da ga 14.06.2020. nakon hapšenja zvao Milutin Radovanović.

- Na moj službeni telefon me je tog dana pozvalo lice, predstavio se kao Milutinin Radovanović kao zamenik načelnika SKOP. Rekao je da postoje bezbedonosno interesantna lica Predrag Panić i Uroš Mišić. Prvi put me je neko zvao pa sam ga pitao od koga je dobio moj broj - kazao je tužilac i nastavio: - Rekao sam mu: "Ovako usmeno ne možemo nista pričati, vi ako imate nešto napišite napismeno i dostavite tužilaštvu zvaničnim putem".

Tužilac je rekao da je to za njega bila nimalo obična situacija, ali da je bio na godišnjem odmoru i da je obavestio svoju zamenicu Draganu Grbić.

- S obzirom na to da se radilo o Predragu Paniću, lecu koje je zadržano, a ja sam bio na godišnjem pa sam preneo na Draganu Grbić, zamenicu.

Radlo se o fudbalskoj utakmici u Inđiji pred koju su navijači napali saobraćajnu policiju.

Protiv Domininković Boris vodio se postupak protiv njega i NN lica. Vodio se postiupak koji je sada pred tužilaštvom okončan, a bio je protiv Dominikovića i Uroša sada Radovanovića -ojašnjava Nikolić.

On na dalje tvrdi da su po njegpovom vraćanju na posao posle odmora  kod njega u kancelariju došli Milutin Radovanović i Danilo Stojanović i objasnili da bi daljem praćenjem lica koja smo uhapsili došli do podataka vezanih za najteža krivična dela.

Potom je Radovanović doneo dopis za Topolčanji Igora potpisao ga Dejan Kovačević načenik u UKP, a da se ne odredi pritvor potpisao je Stojanović načelnik SKOP, sve je bilo kako treba zavedeno, Proverio sam..  Ne mogu tačno da se setim, ali znam da sam se čuo sa Goranom Kostićem i rekao sam da se ta lica saslušaju i to pridruži spisima. 

Problem je bio jer se sve dešavalo u dežurstvima i u vreme godišnjih odmora. Tužioci su se smenjivali, na kraju ga je radio Dušan Grkić - rekao je tužilac Nikolić.
On je istakao da je obaveštavao nadležne  pošto mu se za 10 godina u tužilaštvu i 6 u sudstvu nisu dešavale nikad slične stvari. 

- Od 2. 7. kad mi je Radovanović doneo dopis sačinio sam belešku o tome da mi je doneo na ruke - odgovorio je na pitanje svedok Nikolić.

Delibašić pita koliko su se zadržali Radovanović i drugo lice koje je naveo na saslušanju kod kolege tužioca, da je došlo sa Radovabovićem kod njega.

- Ne sećam se stvarno.

Da li bi mogli da prepoznate tog čoveka?

- Ne znam stvarno to je bilo ~20. godine. Ne znam je li to Stojanović. 

Da li je moguće da je bio Darko Stojanović iz UKP?

- Ne znam stvarno.

Da li je moguće da je za danila Stojanović potpisao Radovanović?

- Ne znam.

Predlažem da dovedemo Darka i Danila Stojanovića i da svedok kaže koji je bio kod njega. 

Sudija traži da ustanu Danilo Stojanović i Milutin Radovanović da bi ih pogledao svedok i kazao da li su to lica koja su bila kod njega. 

- Mislim da jesu, ali nisam siguran 100 posto.

Advokata Stojanovića, Veljko Delibašić buni se i kaže da sudija postupa protivno zakonu. 

- Sudija ovo nije po zakonu da optuženi ustaju i navodite svedoka da kaže nešto.

Danilo stojanović takođe traži reč i ustaje i negora d aje ikada bio kod tužioca Vladimira Nikolića.

- Bio sam bolestan od korone.Nikada nisam bio kod ovog čoveka i u životu ga nisam video. 

Dragana Grbić je naredni svedok.

U to vreme sam bila zamenik osnovnog javnog tužioca u Staroj Pazovi. 

Obaveštena sma da je po potrazi uhvaćen panić Predrag u vezi nekog sukoba sa navijačima. odredila sam zadržavanje. Moj šef me je sutradan obavestio da su se povodom tog lica kontaktirali iz UKP da će doneti neko saopštenje. 

Pre saslušanja Panića došli su iz UKP i rekli su da su Danilo Stojković i Milutin Radovanović i predali su mi akt da se Panić Predrag i Uroš Radovanović nadziru zbog najtežih krivičnih dela na štetu Republike Srbije i da mi ne treba da odredimo pritvor. 

Oni su se kod mene zadržali 10-tak minuta. 

Delibašić pita da li tužilac može da dozvoli da je pogrešno imenovala.

Mislim da sam tačno napisala.

Imala sam u vidu da je Panić bio neosuđivano lice. 

Tužilac pita kako je utvrdila tužitetlja identitet i ona kaže na osnovu službene legitimacije. Sudija je predočio Radovanovića i Stojanovića, ali tužiteljka nije mogla da tvrdi sa apsolutnom sigurnošću da su to lic akoja su bila kod nje u kancelariji. 

Darko Šarić se javlja i pita da li je napisala broj značeke?

- Ne tiče se mene, ali me to zanima.

- Mislim da sam upisala-  rekla je Grbić. 

Policajac iz Stare Pazove Goran Kostić  izlazi pred veće. 

- Da vam kažem , radio sam u obezbeđenju utakmice gde je došlo do napada na dva saobraćajca pred utakmicu. Na osnovu snimaka smo indentifikovali pet lica. Jedno od njih je lišeno slobode u Beogradu. Drugo u kontroli saobraćaja. Mi smo ih preuzeli, a zvao me neko iz UKP ali ne znam ko., izaao je skraćeni broj, a to znači d aje bio službeni broj bez dileme. 

On me je obavestio da će me zvati tužilac Vladimir Nikolić i da se za njih ne određuje mera zadržavanja. Onda me je zaista pozvao tužilac  Nikolić i  ja sam im rekao da ćemo kada pristupe lica lišena slobode da zovemo tužioca. 

Tri lica su bila, samo se sećam onog lica koje se ranije zvalo Uroš Mišić. 

Šarić nudi skoro milion za jemstvo za mlađeg brata

Bojan Ječemenica traži ukidanje određene mere pritvora za MIlana Vučinića koji je u bekstvu i nudi jemstvo od 300.000 evra. Time bi po rečima tužioca on bio dostupan sudu i izneo svoja saznaja o slučaju i o svemu što bi bio pitan. 

Advokat Duška Šarića, Radoslav Baćović nudi jemstvo od 800.000 evra navodeći da treba otkloniti tačku tri po kojoj mu je i određen pritcvor. Branilac navodi da mlađi Šarić nikada nije osuđivan. 

Tužilaštvo se protivi predlozima jer kaže da je po zakonu jemstvo nemoguće pošto je mera pritvora određen po tački 3. koja tu mogućnost ne dozvoljava. 

Nastavak suđenja je zakazan za februar i to čak u četiri termina. Najavljeno je i saslušanje svedoka Nikolašević Gorana. U toku je većanje o predlozima branilaca , a ukoliko im se bude udovoljilo to znači da bi Dušu Šariću i Milanu Vučiniću bio obezbeđen povratak u Srbiju.

- Sud donosi odluku na osnovu činjenica. Kada budu bili tu, preispitaćemo sve. Za sada je na slazi rešenje da mere ostaju - objavio je odluku postupajući sudija Zoran Šešić.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading