UBIJEN MLADIĆ U PUCNJAVI U KRAGUJEVCU, DVOJICA RANJENA: Misterija duga 20 godina, evo šta se dešavalo ispred noćnog kluba kada je nepoznati napadač zapucao!

Autor:

Hronika

13.01.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško ranjeni mladić bio je povezivan sa Darkom Šarićem.

UBIJEN MLADIĆ U PUCNJAVI U KRAGUJEVCU, DVOJICA RANJENA: Misterija duga 20 godina, evo šta se dešavalo ispred noćnog kluba kada je nepoznati napadač zapucao!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Tragedija koja je zauvek obeležila noćni život grada desila se 13. januara 2004. godine, kada je na ulazu noćnog bara "Vremeplov" kod gradskih bazena u Kragujevcu pucao nepoznati napadač.

U tom nemilom događaju život je izgubio Miloš Adamović (29), dok je njegov kolega Marko Račić (48) teže ranjen, a gost iz Knića Tadija Tanasijević (18) zadobio lakše povrede. Pucač nikada nije identifikovan, ostavljajući iza sebe misteriju koja traje 20 godina.

Nedaleko od biletarnice, nepoznati muškarac je jednim hicem pogodio radnika obezbeđenja Miloša Adamovića pravo u srce i on je na putu do bolnice izdahnuo. Druga dva hica pogodila su Marka Račić, takođe angažovanog na poslovima obezbeđenja "Vremeplova", u šaku i podlakticu. Pretpostavlja se da je jedan od ovih hitaca u rikošetu pogodio u nogu Tadiju Tanasijevića koji se u Vremeplovu zatekao kao gost. Policija je prilikom uviđaja utvrdila da je ispaljeno više hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara. Na licu mesta pronađene su tri čaure.

Sukob sa zakonom i međunarodna povezanost

Ovo ubistvo je postalo prekretnica iz koje je proizašla jedna od najmoćnijih kriminalnih grupa u Kragujevcu. Nakon ovog događaja, Marko Račić je još jednom bio meta napada u jutarnjoj pucnjavi ispred restorana brze hrane "Bravo". Interesantno je da je napadač bio osoba koja je pokazala službenu policijsku legitimaciju pre nego što je otvorila vatru.

Povezanost sa grupom Darka Šarića

Marko Račić je postao poznat javnosti i po svojoj povezanosti sa grupom Darka Šarića, te je osuđen kao član grupe Pljevljaka za šverc kokaina. Nakon pada ove grupe, Račić je ostao na poternici, a kasnije je optužen da je pretio jednom od svedoka u procesu protiv Šarića. Zanimljivo je da je i Račićev brat, Vladimir Račić, bio povezan sa grupom i osuđen na deset i po godina zatvora, a za njim traga i policija Brazila zbog optužbi za međunarodni šverc droge iz Južne Amerike ka Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading