OČEKUJEM DA SUD OSUDI OPTUŽENE! Glavni javni tužilac o suđenju Kostinim roditeljima: Evo šta kaže o kazni za Miljanu i Vladimira Kecmanovića!

Autor:

Hronika

29.01.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujem zakonito i fer suđenje, kazao je Nenad Stefanović.

OČEKUJEM DA SUD OSUDI OPTUŽENE! Glavni javni tužilac o suđenju Kostinim roditeljima: Evo šta kaže o kazni za Miljanu i Vladimira Kecmanovića!

Foto: VJT

Nenad Stefanović

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je danas za Tanjug, uoči početka suđenja roditeljima 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet školskih drugara i drugarica, kao i čuvara u toj školi, a ranio još petoro dece i nastavnicu istorije, da očekuje zakonito i fer suđenje koje će rezultirati osudama optuženih.

- Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret na osnovu predloženih dokaza tužilaštva i da će im izreći predložene kazne zatvora - kratko je rekao Stefanović pred početak današnjeg suđenja u Višem sudu u Beogradu.

Glavni javni tužilac prisustvuje današnjem suđenju uz dvojicu postupajućih tužilaca Nikolu Uskokovića i Ivana Jevtića.

Sudija Zoran Božović doneo odluku da tokom čitavog suđenja javnost bude isključena tokom suđenja Vladimiru i Miljani Kecmanović i dvojici zaposlenih iz streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca.

- U skladu sa predlogom VJT i imajući u vidu da po zakonu moramo da stitimo interese maloletne dece isključuje se javnost i to u toku čitavog glavnog pretresa - rekao je sudija Božović.

Kao predsednik veća koje je donelo odluku rekao je da novinari moraju da napuste sudnicu imajući u vidu strahovite posledice.

- Života je lišeno devetoro dece, šestoro je ranjeno, a 11 dece je bila ugrožena bezbednost- kazao je sudija.

Sudija je upozorio učesnike postupka da u javnost ne smeju da cure informacije sa suđenja i da ce u suprotnom to biti oštro sankcionisano.

BONUS  VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading