UDES KOD AVALE: Muškarac (41) pao sa motora!

Autor:

Hronika

28.01.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila nedaleko od tornja.

UDES KOD AVALE: Muškarac (41) pao sa motora!

Foto: RINA

Nesreća sa motociklom

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas na putu ka Avali, a kako Telegraf saznaje, muškarac star 41 godinu, pao je sa motora.

Nesreća se dogodila nedaleko od tornja.

Povređeni muškarac prevezen je na Urgentni centar sa povredom noge.

Još uvek nije poznato kako je do nezgode došlo.

Da podsetimo, još jedan udes dogodio se danas u Beogradu, na Mostu na Adi u smeru ka Novom Beogradu. Na snimku objavljenom na Instagram stranici "serbialive_beograd" može se videti da su u nezgodi učestvovala dva automobila, pri čemu je na oba vozila prisutna značajna materijalna šteta. Jedan automobil je smrskan sa prednje strane, dok je drugi uništen sa zadnje strane.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?
U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading