STRAVIČAN PRIZOR: Ovako izgleda unutrašnjost bolnice "Čigota" nakon požara (FOTO)

Autor:

Hronika

27.01.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pričinjena je velika materijalna šteta, ali na svu sreću nije bilo nastradalih lica jer su svi pacijenti i osoblje na vreme evakuisani.

STRAVIČAN PRIZOR: Ovako izgleda unutrašnjost bolnice "Čigota" nakon požara (FOTO)

Foto: RINA

Požar u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma "Čigota Zlatibor" je lokalizovan, ali i dalje je na licu mesta veliki broj vatrogasaca i vatrogasnih vozila.

Iz zapaljenog objekta Čigote na Zlatiboru tokom noći evakuisano je 114 lica, od kojih je bilo oko 30 dece i nekoliko nepokretnih osoba. Na svu sreću u vatrenoj stihiji nema povredjenih i nastradalih lica.

Nakon požara koji je tokom noći izbio u specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru sablasne slike stižu iz unutrašnjosti ovog objekta. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali na svu sreću nije bilo nastradalih lica jer su svi pacijenti i osoblje na vreme evakuisani.

- Zlatibor poslednjih 30 godina vezuju se za Čigotu. Ovo je za nas velika šteta i nadam se da ćemo uz pomoć svih nadležnih republičkih i lokalnih institucija uspeti vrlo brzo da ga vratimo tamo gde je bio i pre požara - rekao je za RINU Milan Stamatović predsednik opštine Čajetina.

Inače, Specijalna bolnica Čigota se bavi prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom oboljenja štitaste žlezde, prevencijom i lečenjem bolesti metabolizma, posebno gojaznosti, dijagnostikom, lečenjem i rehabilitacijom povreda loko-motornog sistema kao i drugih oboljenja.

U cilju je da se sanacija štete učini što pre, kako bi se Čigota vratila svom normalnom radu, dodao je Stamatović.

Preko 50 vatrogasaca učestvovalo je u lokalizaciji velikog požara koji je izbio oko ponoći, a borba je trajala do ranih jutarnjih sati. 

Vatra je izbila na krovnoj konstrukciji i zahvatila čitav poslednji sprat koji je bio u plamenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading