POGLEDAJTE NA ŠTA LIČI "ČIGOTA" POSLE NOĆAŠNJEG POŽARA! Krov potpuno uništen, dim kulja! (FOTO)

Autor:

Hronika

27.01.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je zatečen u razbuktaloj fazi. Čitav šesti sprat je od drveta i on je goreo. Posao vatrogascima otežavala je velika zadimljenost i borba je trajala čitavu noć, kaže Saša Cicvarić komandir Vatrogasne jedinice iz Užica

POGLEDAJTE NA ŠTA LIČI "ČIGOTA" POSLE NOĆAŠNJEG POŽARA! Krov potpuno uništen, dim kulja! (FOTO)

Foto: RINA

Požar koji je izbio sinoć oko 23.30 u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma ''Čigota" na Zlatiboru se dogašava.

Republika

Foto: RINA

Čigota, požar, zgarište

 

U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo 114 ljudi, među kojima i oko 30-oro dece, i više nepokretnih pacijenata, kao i radnici treće smene, kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja. Oni su prvi i krenuli sa evakuacijom pacijenata, ističe direktor "Čigote" za RTS Aleksandar Simić. U VS Užice kažu da su dojavu o požaru dobili tri minuta pre ponoći.

Republika

Foto: RINA

Čigota, požar, zgarište

 

- Dojavu o požaru dobili smo tri minuta pre ponoći, na lice mesta odmah su upućene sve raspoložive vatrogasne ekipe. Požar je zatečen u razbuktaloj fazi. Čitav šesti sprat je od drveta i on je goreo. Posao vatrogascima otežavala je velika zadimljenost i borba je trajala čitavu noć. Jutros oko 7 sati požar je lokalizovan - rekao je za RINU Saša Cicvarić komandir Vatrogasne jedinice iz Užica.

On kaže da su uz zajedničke napore sa zaposlenima, uspeli sve da evakuišu.

Republika

Foto: Printscreen/https://www.rts.rs/

Čigota, požar, zgarište

 

Mesto požara u Specijalnoj bolnici Čigota obišao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji ističe da je Čigota prepoznatljiv simbol Zlatibora i da će lokalna samouprava svim silama potruditi da se što pre sanira nastala šteta.

- Požar je krenuo od krova, on je potpuno uništen i zahtevaće kompletnu i brzu sanaciju. Čigota je naš simbol i od velikog značaja, tako da je pričinjena šteta zaista ogromna. Mi ćemo učiniti sve da se sve ovo što pre sanira, a očekujemo i pomoć svih nadležnih institucija - rekao je Stamatović.

Pored Čigote još dežuraju vatrogasci.

Bonud video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading