"HTEO JE DA JOJ POLOMI ZUBE, DA LI JE ON LEKAR ILI NASILNIK?!" Maričina sestra: Njeno dete je pod zemljom, UMALO DA BUDE I MOJE! (FOTO)

Autor:

Hronika

21.01.2024

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavica Mihajlović (28), rođena sestra Marice Mihajlović iz Šida, ispričala je lični pakao iz porodilišta.

"HTEO JE DA JOJ POLOMI ZUBE, DA LI JE ON LEKAR ILI NASILNIK?!" Maričina sestra: Njeno dete je pod zemljom, UMALO DA BUDE I MOJE! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Tragedija koja je pogodila porodicu Mihajlović iz Šida, u kojoj je beba preminula nakon porođaja, izazvala je ogorčenje i tugu među rodbinom. Slavica Mihajlović, sestra Marice Mihajlović, javno optužuje doktora M. M. za akušersko nasilje i tvrdi da je odbijao da uradi carski rez, što je dovelo do kobnih posledica.

- Laknulo mi je što je doktor M. M. uhapšen, ali neću naći mir sve dok ne bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora. To što je on uradio mojoj sestri i celoj mojoj porodici je zločin. Malu Elenu smo svi željno iščekivali. Marica mi je svakog dana pokazivala odelce koje je kupila, kolica, krevetac... Danijel je pričao sa stomakom, ja sam joj se radovala kao da je moja. Svi smo je iščekivali, a to nedužno dete, pred kojim je bio ceo život, sad je pod zemljom - rekla je za Kurir.

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Marica Mihajlović

"Isti pakao sam prošla!"

Slavica izražava svoju bol i bes prema doktoru M. M., opisujući ga kao nasilnika koji nije ispunjavao svoju zakletvu lekara. Slavica ističe da neće naći mir dok doktor M. M. ne bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora.

- To je bilo pre devet godina, ali meni je to još sve sveže kao da je juče bilo. Tog 5. novembra 2014. pukao mi je vodenjak. Otac me je odveo u istu bolnicu u kojoj se sestra porađala. Bila sam otvorena pet centimetara. Međutim, babice koje su tu noć radile terale su me da šetam po hodniku i sedim na WC šolji iako sam imala jake napone. Detetova glavica je visila između mojih nogu. Molila sam ih da me pogledaju, govorili su da mi nije ništa sve dok krv nije počela da šiba iz mene. Beba je pokušavala da izađe, imala sam jake kontrakcije, a jedna babica mi je rekla da "stisnem i uvučem sve u sebe". Sedele su u sobi i sve to posmatrale pijući kafu, ništa ih nije zanimalo - priseća se ona.

Foto: Privatna arhiva

Sestra Marice Mihajlović

Ova priča podseća Slavicu na sopstveno iskustvo tokom porođaja pre devet godina, gde je takođe bila izložena lošem tretmanu i nemaru medicinskog osoblja. Ona se seća da su je tada terali da šeta po hodniku i da sedi na WC šolji, ignorišući jaku kontrakciju i bebin pokušaj izlaska. Slavica izražava ogorčenje i kajanje što nije ranije javno progovorila o lošem postupanju lekara i osoblja tokom njenog porođaja.

Gubila sam svest. Više puta sam ih pitala zašto sam sama, bez nadzora, a neka babica mi je rekla da "ne dižem frku i ne glumim žrtvu" - kaže ona i dodaje da su je tokom porođaja vređali na nacionalnoj osnovi, a da je ćerkicu Gabrijelu videla tek posle nekoliko dana, navodno zbog toga što je imala žuticu. Nakon što sam insistirala da vidim dete, rekli su mi da nemam šta više da tražim tu i da napustim bolnicu. Tek kad smo došle kući, videla sam da u otpusnoj listi piše da dete ima deformitet stopala, meni to niko nije rekao. Vodila sam je na vežbe, a lekari su mi objasnili da joj je stopalo uvrnuto. Kako je do toga došlo, ni dan-danas ne znam - kaže ona i dodaje da se kaje što je ćutala do sada, jer o nehumanom ponašanju lekara i osoblja svi treba da znaju, kako se nikome drugom ne bi desilo da izgubi svog najmilijeg.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading