SASLUŠAN DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE! Negirao da je KRIV za smrt bebe: "Radio sam po proceduri"

Autor:

Hronika

20.01.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužen lekar iz Sremske Mitrovice zbog krivičnog dela "Teško delo protiv zdravlja ljudi"

SASLUŠAN DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE! Negirao da je KRIV za smrt bebe: "Radio sam po proceduri"

Foto: Privatna arhiva, Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

ELENA NOVAKOV



Dana 20. januara 2024. Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici priveden je M.M., lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv zdravlja ljudi. Osumnjičeni je saslušan, nakon čega mu je sud odredio pritvor zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti vođenje krivičnog postupka.

Sumnjiv događaj u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici

Prema saopštenju tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni lekar izvršio krivično delo dana 12. januara 2024. godine u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Detalji ovog događaja nisu javno objavljeni, ali istraga je u toku, a javnost će biti obaveštena o svim daljim radnjama koje tužilaštvo preduzme.

Kako nezvanično saznaje "Blic", lekar specijalista nije priznao delo za koje se optužuje, dok je saslušanje trajalo kratko. Rekao je da je radio u skladu sa procedurama, dok izvor "Blica" navodi da je delovao neuverljivo.

- Bio je uzrujan, uznemiren zbog svega, ali nije delovalo uverljivo to što je govorio - kaže izvor "Blica".


Reakcija javnosti na hapšenje lekara

Hapšenje lekara specijaliste izazvalo je uznemirenje u javnosti, posebno među pacijentima Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici. Mnogi građani izražavaju zabrinutost povodom ovog događaja i ističu važnost transparentnosti istrage i vođenja pravičnog krivičnog postupka.

Reakcija nadležnih institucija

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici ističe da će nastaviti istragu u ovom predmetu i da će javnost biti obaveštena o svim radnjama koje budu preduzete. Nadležne institucije pozivaju građane da sačekaju rezultate istrage pre donošenja zaključaka o ovom slučaju.


Hapšenje lekara specijaliste iz Sremske Mitrovice zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi izazvalo je veliku pažnju javnosti. Istraga je u toku, a nadležne institucije nastoje da obezbede transparentnost i pravično vođenje krivičnog postupka kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice u vezi sa ovim slučajem.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading