DRAMA U TREPČI! Povređeno 13 rudara, hitno hospitalizovani!

Autor:

Hronika

17.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rudniku ''Trepča'' došlo je do hemijskog curenja sumporne kiseline.

DRAMA U TREPČI! Povređeno 13 rudara, hitno hospitalizovani!

Foto: shutterstock

Najmanje 13 rudara povređeno je danas u rudniku ''Trepča'' usled hemijskog curenja sumporne kiseline.

Kako je navedeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici preduzeća, do ove nesreće je došlo tokom čišćenja cevi sa sumpornom kiselinom, što je izazvalo curenje opasne supstance.

 

 

- Danas oko 13 časova dogodio se incident u rudniku Trepča gde je došlo do hemijskog curenja sumporne kiseline usled čega je povređeno 13 rudara - navodi se u saopštenju, prenosi Koha.

Dvojica rudara su zadobila teške povrede oka, nakon čega su prevezeni u Opštu bolnicu u Mitrovici. Ostali rudari su takođe hospitalizovani, ali se očekuje da uskoro budu pušteni na kućno lečenje.

Oni su prebačeni u bolnicu u južnom delu Kosovske Mitrovice i prema prvim nalazima lekara nalaze se van životne opasnosti.

Važno je istaći da su spasilačke ekipe brzo reagovale, izvlačeći povređene radnike iz opasne situacije i pružajući im neophodnu prvu medicinsku pomoć.

Podsetimo, u aprilu 2023. godine došlo je do dramatične situacije u rudniku ''Trepča'' kada je oko 50 rudara bilo zarobljeno u rudniku zbog kvara na jednom od liftova.

Nalazili su se na dubini od oko 900 metara, a spaseni su nakon 18 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading