TAKO SE TO RADI U NEMAČKOJ! Pogledajte snimak koji je za SRBE ŠOKANTAN: Policajac uhvatio muškarca kako snima MESTO NESREĆE - Usledila OŠTRA KRITIKA i paprena kazna!

Autor: D.B.

Hronika

16.01.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji nije situacija ni nalik ovoj.

TAKO SE TO RADI U NEMAČKOJ! Pogledajte snimak koji je za SRBE ŠOKANTAN: Policajac uhvatio muškarca kako snima MESTO NESREĆE - Usledila OŠTRA KRITIKA i paprena kazna!

Foto: Tanjug/AP

Koliko je Srbija tolerantna i zemlja u kojoj je građanima sve dozvoljeno, uverili smo se mnogo puta. Pa tako, jedan od najsvežijih primera, jeste blokiranje grada, kada je grupa nezadovoljnih građana nakon izbora, rešila da blokira jednu od najprometnijih ulica u Beogradu, i time izazove kolaps u glavnom gradu. 

Takođe, pored ovog primera, ne trebamo zaboraviti na blokiranje auto-puteva, glavnih saobraćajnica, napadanja službenih lica koja ne uzvraćaju nasiljem i slično. 

Kada su u pitanju saobraćajne nesreće, koje nažalost nisu retkost na auto-putevima, na društvenim mrežema najsvežnije informacije, dobićemo u najkraćem roku, jer je nama dozvoljeno da se snima, što je u drugim zemljama ozbiljno kažnjivo. 

Pa tako, Nemačka ima jedno od najstrožih pravila po ovom pitanju, jer ne samo da je zabranjeno korištenje telefona i drugih mobilnih uređaja za volanom, već je zabranjeno i snimanje mesta nesreća i žrtava.

Prema pravilima uvedenim u Nemačkoj 2017. godine, fotografisanje ili snimanje mesta nesreće i (uživo) žrtava tretira se kao krivično delo, bez obzira na to da li je snimak objavljen ili ne. 

Pravljenje samog snimka je kažnjivo, te onome ko je snimao preti novčana kazna do 1.000 eura i do dve godine zatvora.

Nemačka vlada je 2020. godine dopunila propise. Prema inovacijama, fotografisanje ili snimanje žrtava nesreća smatra se krivičnim delom (prema StGB – Nemačkom krivičnom zakonu – 201) u pogledu prava na privatnost mrtvih. Kažnjivo je na isti način kao i snimanje preživjelih u nesrećama.

U narednom snimku pogledajte kako je reagovao nemački službenik kada je ugledao muškarca koji snima mesro nesreće: 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading