"VOKER JE NOĆU SA TERORISTIMA DONEO TELA S DRUGIH MESTA": Guri otkrio šta se zapravo desilo u Račku

Autor:

Vesti

15.01.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naveo da to što policija nije zatvorila mesto zločina, nije imalo uticaja na samu akciju.

"VOKER JE NOĆU SA TERORISTIMA DONEO TELA S DRUGIH MESTA": Guri otkrio šta se zapravo desilo u Račku

Foto: Tanjug/AP

Penzionisani general policije Goran Radosavljević Guri dao je svoju verziju dešavanja u Račku, gde je policija ubila grupu terorista koja je ugrožavala sigurnost i civila i policije.

On je objasnio da je akcija u Račku bila plod dugog planiranja i operativnih saznanja o situaciji na terenu.

- Akcija je pripremena dugo, to selo je bilo etnički čisto u njemu nije bilo Srba, ali smo imali dovoljno podataka za izvođenje akcije. Opservirali smo selo i znali smo da u njemu nema civila, već da su tu samo teroristi smešteni u jednu kući i u školu u selu Račak. Oni su očekivali naš dolazak, ali nisu znali kada - rekao je Goran Radosavljević.

On je naveo da to što policija nije zatvorila mesto zločina, nije imalo uticaja na samu akciju.

- Što se tiče posledica, SRJ bi bila bombardovana i bez toga. To je samo jedan od propusta što mesto nije obezbeđeno, policija je izašla iz sela i ja ne mogu da tvrdim ko je odgovoran. U samoj akciji je likvidirana jedna velika teroristička grupa koja je predstavljala pretnju i za civile i za policiju koji su se kretali putem ka Uroševcu - izjavio je bivši general policije.

On je takođe rekao da je šef Verifikacione misije Vilijam Voker noću ušao sa teroristima u Račak i doneo tela sa drugih mesta.

- Nama je bilo jasno da je to montaža koja će za posledicu imati bombardovanje zemlje, ali to je već bilo očekivano. Istinu znaju svi od prvog dana, međutim, Zapad nikada neće priznati da je akcija policije bila legitimna. Mi se nismo bojali ni tada ni posle, jer smo znali da radimo za svoju zemlju - rekao je za RTS penzionisani general policije Goran Radosavljević, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading