DEVOJČICA (10) TEŠKO POVREĐENA U EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE: Drama na Kosovu - dete poslato na lečenje u Švedsku!

Autor:

Hronika

14.01.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do nesreće je došlo usled eksplozije neispravne plinske boce u trenutku kada su se u kući nalazili svi članovi porodice.

DEVOJČICA (10) TEŠKO POVREĐENA U EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE: Drama na Kosovu - dete poslato na lečenje u Švedsku!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

U jučerašnjoj eksploziji plinske boce u albanskom selu Kćić u opštini Kosovska Mitrovica, četrnaestoro ljudi je povređeno, od kojih je četvoro prebačeno na Odeljenje intenzivne nege Univerzitetskog Kliničkog Centra (UKC) u Prištini.

Prema izjavi Kosovske zdravstvene ustanove, četvoro povređenih se nalazi u teškom stanju, među kojima je i desetogodišnja državljanka Švedske.

Lekari UKC su istakli da ne postoje adekvatni uslovi u pogledu opreme i stručnosti za pružanje potrebne medicinske pomoći, te je odlučeno da desetogodišnja državljanka Švedske bude prebačena u svoju matičnu državu. Ovakva odluka je doneta kako bi se osiguralo da pacijentkinja dobije najbolju moguću negu i lečenje.

Uzrok eksplozije plinske boce

Do nesreće je došlo usled eksplozije neispravne plinske boce u trenutku kada su se u kući nalazili svi članovi porodice. Ovaj tragični događaj je izazvao ozbiljne povrede kod članova porodice, a desetogodišnja devojčica je, nažalost, pretrpela teške opekotine.

Nastavak lečenja u specijalizovanom centru za opekotine u Švedskoj

Desetogodišnja državljanka Švedske će već od sutra nastaviti lečenje u specijalizovanom centru za opekotine u svojoj matičnoj državi. Ovo je važan korak kako bi se pružila adekvatna medicinska nega i omogućio oporavak ove mlade pacijentkinje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading