BURNA PROSLAVA SRPSKE NOVE GODINE! Devojčicu našli MRTVU PIJANU na Kalemegdanu - najviše alkoholisanih je bilo od 13 do 15 godina, čak se i UBADALI!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

14.01.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burna noć u Beogradu.

BURNA PROSLAVA SRPSKE NOVE GODINE! Devojčicu našli MRTVU PIJANU na Kalemegdanu - najviše alkoholisanih je bilo od 13 do 15 godina, čak se i UBADALI!

Foto: ST/Nebojša Mandić/Petar Divac

Lekari Hitne pomoći imali su pune ruke posla tokom dočeka Srpske Nove godine u Beogradu. Šest ekipa je dežuralo tokom noći, a zabeleženo je ukupno 113 intervencija, od kojih je 26 bilo na javnim mestima. Prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema pravili su maloletnici u alkoholisanom stanju.

Najčešće intervencije bile su vezane za tinejdžere starosti od 13 do 15 godina koji su bili u alkoholisanom stanju. Doktorka Mirković izrazila je zabrinutost povodom ovakvih slučajeva i apelovala na roditelje da obrate pažnju na kretanje svoje dece.

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Policija i Hitna pomoć

Devojčicu našli na Kalemegdanu

- Posebno je šokirajući bio slučaj maloletne devojčice koju je prolaznik slučajno pronašao na Kalemegdanu u alkoholisanom stanju. Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju. Treba obratiti pažnju na decu - izjavila je doktorka Mirković.

Pored alkoholisanosti maloletnika, beleženi su i slučajevi povreda hladnim oružjem. Tri različita mesta u gradu su bila poprišta obračuna noževima. Svi povređeni su adekvatno zbrinuti i van su životne opasnosti.

Doktorke i medicinsko osoblje Hitne pomoći su takođe bili suočeni sa uobičajenim slučajevima hroničnih bolesti, uključujući astmatičare, hipertenzičare, pacijente sa psihijatrijskim stanjima i malignitetima.

Ukupno 22 ekipe Hitne pomoći dežurale su tokom noći kako bi pružile neophodnu medicinsku pomoć u gradu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading