JEZIVA SRPSKA NOVA GODINA NA VIDIKOVCU! MASAKR U BEOGRADSKOM KAFIĆU: Ubijena četvorica, ranjeno troje, a kao mogući egzekutor se spominjao ON (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Hronika

13.01.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tragedija na Vidikovcu iz 1997. godine ostala je kao mračna tačka u istoriji Beograda.

JEZIVA SRPSKA NOVA GODINA NA VIDIKOVCU! MASAKR U BEOGRADSKOM KAFIĆU: Ubijena četvorica, ranjeno troje, a kao mogući egzekutor se spominjao ON (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RUDAR 7

Na dočeku Srpske Nove godine 1997. u Beogradu, radost slavlja brzo je zamenjena strahom i tragedijom. Nažalost, taj dan ostao je upamćen po krvavim događajima koji su se odigrali na Vidikovcu, kada je nasilje zavladalo kafićem pod imenom "Antika" u tržnom centru, prenosi Kurir.

Svečanosti su prethodile petarde i pucnjava u nebo, praksa koja je bila uobičajena u to vreme. Ipak, te godine, zabava se prelila u tragediju kada je oko 3:15 časova iznenada odjeknuo rafal direktno u kafić "Antika". U tom trenutku, sedmoro ljudi, uključujući i konobaricu, postali su žrtve brutalnog napada.

Automatski puškom izveden napad doveo je do smrtonosnih posledica. Četvoro mladih ljudi, među kojima su bili Srđan Jakšić, Miloš Stanković, Mile Stanić i Aleksandar Matović, izgubili su živote, dok su troje ranjeni, uključujući Milanu Pavlović, Marijanu Mitrović i Sanju Vuković. Tragedija je dodatno potresla javnost jer su neki od napadača, nakon što su žrtve pale, pristupili i iz vatrenog oružja potvrdili smrt nekih od ranjenih.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RUDAR 7

 

Stanovnici obližnjih zgrada nisu ni primetili šta se dešava, a napadači su brzo nestali u mraku, nikada nisu pronađeni, ostavljajući porodice žrtava bez pravde.

Kroz godine, spekulisalo se o mogućim motivima napada, povezujući ih sa trgovinom drogom i sukobima unutar kriminalnih grupa. Takođe, pominjani su imena kao što su Zoran Uskoković Skole i njegov sin Zoran, ali su svi ti detalji ostali nepotvrđeni.

Republika

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/RUDAR 7

 

Ova tragedija na Vidikovcu iz 1997. godine ostala je kao mračna tačka u istoriji Beograda, podsećajući nas na cenu nasilja i potrebu za trajnom borbom protiv kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading