PRIMORAVALA DEVOJČICU (13) NA PROSTITUCIJU I PROSJAČENJE: Dete tukla svaki put kad bi odbilo da je posluša!

Autor:

Hronika

12.01.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica uspela da pobegne i potraži pomoć kod druge porodice

PRIMORAVALA DEVOJČICU (13) NA PROSTITUCIJU I PROSJAČENJE: Dete tukla svaki put kad bi odbilo da je posluša!

Foto: Shutterstock

Više državno tužilaštvo u Podgorici je potvrdilo optužnicu protiv D. D. sa Kosova i Metohije, koja se tereti da je primoravala maloletnicu od 13 godina na prosjačenje, prinudni rad i prostituciju, uz pomoć svojih dve maloletne ćerke od 16 i 17 godina.

Prema navodima Tužilaštva, one su tokom juna i jula 2023. godine u Podgorici, silom, pretnjom i zadržavanjem, vrbovale, prevozile, držale i predavale maloletnu A. K. drugim osobama radi prostitucije, prosjačenja, prinudnog rada i kriminalne delatnosti.

Prinudno vrbovanje i zlostavljanje maloletnice

U opširnom saopštenju Tužilaštva, izneti su detalji odnosa optužene i njenih maloletnih ćerki prema 13-godišnjakinji. Navodi se da su optužene žrtvu tukle svaki put kada bi odbila da postupi po njihovim naređenjima i pruži seksualnu uslugu.

Ova surova situacija navela je devojčicu da pobegne 21. jula prošle godine i potraži pomoć kod druge porodice, kojoj je ispričala da je bila prisiljavana na prosjačenje, krađe i prostituciju.

Reakcija javnosti i podrška žrtvi

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti i izazvao ogorčenje širom regiona. Mnogi su izrazili podršku maloletnoj žrtvi, ističući važnost pružanja zaštite i podrške deci koja su žrtve nasilja i zlostavljanja.

Zakonske posledice za optužene

Ukoliko budu proglašene krivim, optužene osobe suočavaju se sa ozbiljnim zakonskim posledicama zbog učešća u prisiljavanju maloletnice na kriminalne aktivnosti. Očekuje se da će sudski postupak detaljno istražiti sve okolnosti ovog slučaja i doneti pravednu presudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading