DA LI JE UBICA ŠKARALJCA HRVAT, ILI IMA LAŽNI IDENTITET? Darko je mrtav, policija u Brazilu na nogama, evo šta se sve ispituje!

Autor:

Hronika

10.01.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je poznata kao baza za pravljanje lažnih pasoša i ostalih dokumenata.

DA LI JE UBICA ŠKARALJCA HRVAT, ILI IMA LAŽNI IDENTITET? Darko je mrtav, policija u Brazilu  na nogama, evo šta se sve ispituje!

Foto: https://g1.globo.com/

Dejan Kovač

Dejan Kovač je ubijen je 5. januara u Brazilu, a kako se sumnja radi se Darku Geisler Nedeljkoviću (43) iz Pančeva, koji je poznati škaljarac, koji je koristio lažni identitet. Hrvat Darko Malić (42) je uhapšen zbog sumnje da je bio umešan u ovu likvidaciju.

Policija istražuje da li ubica ima lažna dokumenta, kao što je kako pišu tamošnji mediji imao i ubijeni.

Inače, Hrvatska je poznata kao baza za pravljanje lažnih pasoša i ostalih dokumenata. Mnogo kavčana i škaljaraca u Hrvatskoj su nabavili su falsifikovane isprave. Hrvatska dokumenta su značajna zbog kretanja u zemljama EU, kao olakšica za jednostavnijie kretanje po mnogim zemljama. Ali hrvatska dokumenta se prave i zbog lakšeg pristupa kanalima šverca narkotika.

Podsećamo da je Filip Korać pao zbog lažnih dokumenata u Zagrebu, a za ovo krivično delo pravosnažno je i osuđen u Hrvatskoj.

Malić je uhapšen u Žardim Kastelu, u Santosu, samo nekoliko sati nakon zločina, zbog sumnje da je deo kriminalne organizacije. Prema informacijama Civilne policije, on je bio jedan od lidera ove grupe.

Tokom pretresa kuće u kojoj se Malić nalazio, policija je pronašla drogu, mobilni telefon, tablet, preciznu vagu, kao i brojne vizitkarte i ličnu kartu na ime Darko Malić.

Ubistvo se dogodilo u petak uveče, oko 19.46, u naselju Embare. Dejan Kovač upucan je dok je silazio sa bicikla, na kojem se nalazio i njegov četvorogodišnji sin.

Napadač je prišao s leđa i ispalio smrtonosne hice. On je prišao maskiran i bio maskiran , a na rukama nosio je rukavice. Ubistvo je zabeleženo nadzornim kamerama.

Motiv za ovu likvidaciju još uvek nije poznat.

Inače, Darko Geisler, koji je ubijen, bio je osumnjičen za ubistvo Andrije Mrdaka iz Bara. Zločin se dogodio 25. decembra 2014. godine, ispred zatvora u Spužu. Nakon krvavog pira, raspisana je poternica za Geislerom, koji je već godinama u bekstvu. Mediji su pisali da je Geisler bio blizak škaljarskom klanu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading