JELENA SPALILA DEVIZNU PENZIONERKU! Zadavila je kablom, pa je spakovala u kofer i bacila u kontejner, zločin koji i danas potresa Krčedin!

Autor:

Hronika

09.01.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Špagović osuđena je na 30 godina zatvora zbog surovog ubistva devizne penzionerke Majde Garović.

JELENA SPALILA DEVIZNU PENZIONERKU! Zadavila je kablom, pa je spakovala u kofer i bacila u kontejner, zločin koji i danas potresa Krčedin!

Foto: facebook.com/Jelena Špagović/Majda Garović/pixabay.com

U junu 2019. godine u blizini Dunava, na deponiji gde meštani Krčedina i vikendaši ostavljaju smeće, pronađeno je u jednom od kontejnera spaljeno telo. Istragom je utvrđeno da je u pitanju osamdesetogodišnja Majda Garović devizna penzionerkla, a ispostavilo se da ju je ubila Jelena Špagović, a zatim njeno telo zapalila.

Jelena je tog dana pozvala Majdu u stan, gde su se posvađale, nakon čega ju je Jelena udarila porcelanskom šoljom u glavu. Starica je pala u fotelju, a kako se šolja razbila, Jelena je uzela drugu i ponovo udarila ženu. Iz kuhinje je uzela činiju ili šerpu i nastavila da nesrećnu ženu udara u glavu, davila je rukama, a kako nije imala dovljno snage, otišla je u kupatilo, uzela kabl i nastavila da je davi. U jednom momentu je oko kabla obmotala majicu i nastavila sa davljenjem. Pošto nije uspela da ubije Majdu, naposletku je uzela dva jastuka i njima ugušila ženu.

Nakon stravičnog zločina, uzela je nakit koji je starica nosila na sebi, nekoliko naočara i novčanik, telo spakovala u kofer i krv u dnevnoj sobi očistila troprocentnim hidrogenom. Potom je, kao da se ništa nije dogodilo, telo ostavila u stanu i otišla s bivšim mužem da detetu kupi cipelice. Nakit koji je uzela prodala je u dve zlatare za 142.600 dinara i 9.000 dinara i te pare zadržala, a 1.200 evra, koje je pripremila da vrati, iskoristila je za plaćanje iznajmljenog stana.

Republika

Foto: facebook.com

Majda Garović

Jelena je tri dana telo starice držala u iznajmljenom stanu u Zemunu, a onda odlučila da ga se reši. Pozvala je brata Momčila Dujovića i rekla mu da iz strana treba da iznesu staru fotelju na kojoj su tragovi krvi, ali mu nije otkrila šta se tačno dogodilo.

- Sa sesrtom sam tad bio u dobrim odnosima, pomagali smo se i često sam joj čuvao dete. Zvala me i rekla da mora da kreči, da gazda hoće da kupi nov nameštaj i da dođem da joj pomognem da izbaci stari. Kad sam došao zajedno smo izneli plavu fotelju, malo veću, preko koje je bio čaršaf, ali se ja tad nisam pitao zašto. Ostavili smo je pored kontejnera ispred zgrade i otišao sam kući. U tom periodu posle i do hapšenja nisam primetio da se išta promenilo u Jeleninom ponašanju ili materijalnom stanju - ispričao je Jelenin brat, prenosi Telegraf.

Telo žene je spakovala u kofer, a onda ga stavila uz pomoć komšije koji se tu slučajno našao u automobil i odvezla u vikend naselje u Krčedinu. Kofer je stavila u kontejner, pa ga zapalila. Tokom istrage je utvrđeno da se na samom kontejneru, kao i na drugim mestima u okolini, nalaze bitni DNK tragovi.

Na teret joj je stavljeno da je 15. juna ubila Majdu zbog duga od 2.500 evra, koji nije imala nameru da vrati, a ugljenisano telo žene pronađeno je 20. juna. Jelena i njen brat uhapšeni su nekoliko dana nakon što je telo pronađeno.

Nekoliko meseci pre ubistva je Jelena sa suprugom živela u kući do Majdine, a nakon razvoda se iselila iz kuće, ali i ostala u dobrim odnosima sa komšinicom.

Policija je razotkrila ubistvo uz pomoć zaposlenih u jednoj beogradskoj zalagaonici, u kojoj je prodala zlatni nakit svoje žrtve. Istragom je utvrđeno da je nakon ubistva skinula zlatni lančić Majdi sa vrata, koji je potom prodala, a pored niza grešaka koje je napravila, iznajmila je automobil kojim je prevezla telo.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Jelena Špagović

Zaposleni u agenciji za iznajmljivanje vozila pozvali su policiju nekoliko dana pre nego što je telo pronađeno jer su u automobilu "pežo 508" pronašli tragove krvi.

Krv je bila oprana sa tapacirunga, ali nedovoljno. Forenzičari su odmah izuzeli DNK tragove i poslali ih na analizu. Posle nekoliko dana je pronađeno telo, a nakon što je DNK profil unet u bazu, istražitelji su došli do stravičnog saznanja o tome šta se dogodilo.

Tužilaštvo je protiv Jelene podiglo optužnicu za teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Ona je priznala ubistvo, a ključni dokaz otkrio je Majdin sin koji je kao inžinjer elektrotehnike iskoristio svoja znanja i došao do dokaza koji ukazuju na optuženu. Predao ih je policiji koja ih je povezala sa drugim dokazima i tako rešila ovo surovo ubistvo u kojem je starica ubijen.

Jelena je priznala da je ubila penzionerku, ali se pravdala time da je krvarenje starice zbog udaraca koje joj je zadala u predelu glave kuhinjskim posuđem potpuno obeznanilo, usled čega je izgubila kontrolu nad sobom. Međutim, o paljenju svoje žrtve Jelena navodno nije imala snage da govori jer je slomila smrt oca, koji je počinio samoubistvo.

- Psihički sam loše, naročito poslednjih mesec dana od kad mi je preminuo otac. Nisam u stanju dalje da pričam, ostajem pri svemu što sam ranije rekla - rekla je Špagović.

1. juna 2022. godine osuđena je na kaznu od 30 godina zatvora. Prilikom donošenja odluke sud je kao olakšavajuću okolnost cenio priznanje okrivljene, kao i da nije ranije osuđavana i da je majka maloletnog deteta, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njeno držanje nakon izvršenja dela.

Sudija je u obrazloženju rekla da je Špagović nakon ubistva pokazala neku vrstu bezobzirnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading