NEMAR KAKAV SE NE VIĐA! Pritvor određen za osumnjičenog za zlostavljanje i zapuštanje dece u požaru u Zemunu!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

05.01.2024

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

D.T. saslušan pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu.

NEMAR KAKAV SE NE VIĐA! Pritvor određen za osumnjičenog za zlostavljanje i zapuštanje dece u požaru u Zemunu!

Foto: VJT

VJT

Danas, 5. januara 2024. godine, u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, održano je saslušanje D.T. u prisustvu njegovog branioca.

Osumnjičeni je saslušan zbog sumnje da je dana 25. novembra 2023. godine, u Zemunu, izvršio četiri krivična dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, u skladu sa članom 193 stav 1 Krivičnog zakonika, u vezi sa krivičnim delom kršenja porodičnih obaveza, kako je propisano članom 196 stav 1 Krivičnog zakonika.

Naime, 25. novembra 2023. godine došlo je do požara u neuslovnom objektu koji je služio kao stanovanje, a u kojem su se u trenutku izbijanja požara sami nalazila četiri deteta starosti od tri do šest godina. Nakon požara, brigu o deci preuzeo je Centar za socijalni rad Odeljenje Zemun, budući da su roditelji dece bili nedostupni državnim organima.

Osumnjičeni, D.T., tokom saslušanja negirao je izvršenje krivičnog dela. Međutim, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor u trajanju od 30 dana. Odluka o pritvoru doneta je s obzirom na postojanje osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke.

Podsetimo, u velikom požaru koji se dogodio u porodičnoj kući u leskovačkom selu Šišince izgorela je starija žena (75) iz za sada nepoznatih razloga, prenosi Telegaf.

Leskovački vatrogasci su na lice mesta pristigli u rekordno kratkom vremenu, odmah po dojavi o požaru, ali starici nije bilo pomoći.

Požar su gasile tri vatrogasne ekipe iz Leskovca i on je tokom ove večeri lokalizovan.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading