"VIDELI SMO POLUMRTVU ŽENU"! Ispovest heroja iz Novog Bečeja - Slađan i Aleksandar spasili komšinicu iz BUKTINJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.01.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki požar počeo je oko 19 sati.

"VIDELI SMO POLUMRTVU ŽENU"! Ispovest heroja iz Novog Bečeja - Slađan i Aleksandar spasili komšinicu iz BUKTINJE! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

U Novom Bečeju u utorak uveče je došlo do požara u jednoj privatnoj kući u kome je muška osoba (46) izgubila život, dok je starija žena(64) zadobila teške opekotine. 

Kako je saopštio MUP, u gašenju požara je učestvovalo 10 vatrogasca sa četiri vozila, a uzroci požara se ispituju.

Tragedija bi, kako smo već pisali, bila i veća, da se upravo tu nisu našla braća Aleksandar i Slađan Durka koji su uleteli u buktinju i spasili komšinicu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Braća heroji spasili ženu u Novom Bečeju

- Oko 19 sati je počeo požar, tada smo videli vatru. Nas su zvali drugi meštani, a brat i ja smo brzo smo izašli naplje. Kroz prozor smo videli ženu polumrtvu, u teškom stanju! Brat i ja smo razbili rukom prozor, uzeli ženu i brzo je izneli napolje - rekao je za naš portal jedan od heroja Aleksandar Durka.

Znali su da je u kući i muškarac i nisu odustali, već su se potrudili da i njega spasu. Međutim, vatra je počela da uzima maha.

- Zvali smo čoveka koji je bio u kući što je umro, Ivicu, ali nismo ga čuli, Tog trenutka je jak pritisak srušio sve, počelo je sve da pada. Vatrogasci su ga pronašli u kupatilu, tu je već bio veliki požar - kazao nam je.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Spašena žena

"Majka je ponosna na svoje sinove"

Mada su bez ikakve opreme ušli gotovo u živu vatru, na sreću, nisu povređeni, kaže Aleksandar.

- Brat ima samo malo povrede ruku, od udarca kada je razbijao prozor - kaže i dodaje da im je porodica nastradalog muškarca i spašene žene do neba zahvalna na nesebičnom činu.

 

 

Ipak, kaže, danas, dan posle tragedije, porodica je ponosna jer je iznedrila čak dva heroja.

- Žal je što nisam mogao da spasemo tog čoveka, ali s druge strane, bar smo spasili nečiji život. To je dve kuće od nas, još smo potreseni. I naša porodica je bila uplašena. Mama je počela da plače, sada je ponosna na obojicu - istakao je Aleksandar za Republiku.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Braća heroji iz Novog Bečeja

Kako je naveo MUP, telo stradalog muškarca će biti poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad. Prema saopštenju iz Policijske uprave u Zrenjaninu, požar je lokalizovan i ugašen tokom noći.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading