"NOŽEM UBADAO IGRAČKE" Jeziva saznanja o dečaku - ubici iz Niške Banje: Otkrivena nova mračna strana trinaestogodišnjaka koji je ubio druga!

Autor: D.B.

Hronika

03.01.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva saznanja o trinaestogodišnjem dečaku.

"NOŽEM UBADAO IGRAČKE" Jeziva saznanja o dečaku - ubici iz Niške Banje: Otkrivena nova mračna strana trinaestogodišnjaka koji je ubio druga!

Foto: Shutterstock, Facebook

Fotografije na kojima se vidi kako Matija M. (13) nožem ubada igračku, zatim prijave da je nosio nož na sportskim priredbama i da ga je više puta prislanjao na vrat i stomak drugarima, ali i slike na kojima njegova majka drži pištolj, ali i pokazuje nacistički pozdrav, samo su neki su od novih dokaza u istrazi protiv ovog dečaka koji je priveden zbog sumnje da je 5. oktobra, u potkrovlju svoje kuće, ubio školskog druga Andreja Simića (13) iz Niške Banje.

Saša i Maja Knežević, punomoćnici Miće i Sanje Simić, roditelja ubijenog dečaka, zatražili su od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovog oca i majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta. Osnov za to videli su, pre svega, u fotografijama Matijine majke sa društvenih mreža, na kojima se vidi kako on "kolje" plišane igračke, a ona drži pištolj ili kako sa starijim sinom stoji u stavu nacističkog pozdrava. Oni smatraju da se uz te četiri fotografije, koje su priložili, stekla sva obeležja krivičnog dela zlostavljanja i zanemarivanja maloletnog lica.

Knežević ističe da su fotografije do kojih su došli, jedan od ključnih dokaza da je maloletnik ispoljavao poremećaje u ponašanju, a da njegov otac i majka i nisu preduzimali ništa po tom pitanju, iako su nesumnjivo za sve to znali.

- Fotografije ilustruju profil ličnosti deteta, ali i njegove majke. Na prvoj slici vidi se maloletni izvršilac kako opkoračuje životinju igračku i ubada je u glavu nožem. Prema dosadašnjim saznanjima, na taj način je izvršeno Andrejevo ubistvo - objašnjava Knežević.

On ističe i da je nesumnjivo da su roditelji maloletnog Matije znali za njegovo problematično ponašanje, ali da su, najverovatnije, to ignorisali.

Više javno tužilaštvo u Nišu se nakon prikupljanja dokaza oglasilo nenadležnim za ovaj zločin, jer je utvrđeno da je Mihajlo krivično neodgovoran, zato što u trenutku ubistva nije imao navršenih 14 godina. Nakon toga, dalje postupanje je preuzelo Osnovno javno tužilaštvo koje treba da utvrdi ima li elemenata krivičnog dela zanemarivanja maloletnika. Matija trenutno boravi u psihijatrijskoj bolnici u Beogradu, gde je i Kosta K. od zločina u "Ribnikaru".

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mia

03.01.2024 14:51

Evo još jedan primjer gde niko nije reagovao iako su postojali svi elementi da se reaguje i spreči smrt dečaka. Kako onda neko očekuje da se trebalo reagovati u slučaju KK kod kojeg nisu postojali ovakvi element, kad kod ovakvih očitih stvari niko ništa nije poduzeo zbog čega je mladi nedužni život ugašen. Institucije ne rade svoj posao