VIŠE NOVCA ZA PREDUZETNIKE: Od 2024. godine podrška privrednicima u OVOM gradu biće veća za čak 20 MILIONA DINARA

Autor: D.B.

Vesti

30.12.2023

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 2023. godini, ukupno 94 privredna subjekta dobila su bespovratna sredstva od Grada, u iznosu od 50.000.000 dinara.

VIŠE NOVCA ZA PREDUZETNIKE: Od 2024. godine podrška privrednicima u OVOM gradu biće veća za čak 20 MILIONA DINARA

Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić objavio je video na svom Instagram profilu u kome je najavio povećanje podsticajnih mera za preduzetnike u 2024. godini. Ovaj potez ima za cilj da podrži razvoj malih i mikro preduzeća, kao i da podstakne unapređenje poslovanja kroz konkurs javnog poziva za nabavku mašina i opreme za rad.


Od 2020. godine, Grad Novi Sad pruža pomoć malim i mikro preduzećima, kao i preduzetnicima, kroz podršku nabavke opreme. U 2023. godini, ukupno 94 privredna subjekta dobila su bespovratna sredstva od Grada, u iznosu od 50.000.000 dinara. Ova inicijativa ima za cilj da omogući unapređenje poslovanja, otvaranje novih radnih mesta i povećanje konkurentnosti firmi.


U svom obraćanju, gradonačelnik je istakao da je za narednu budžetsku godinu, 2024, opredeljeno čak 70.000.000 dinara za podsticajne mere namenjene preduzetnicima. Ova odluka ima za cilj da dodatno podrži razvoj firmi na teritoriji Novog Sada i da ih podstakne da nastave sa širenjem poslovanja i zapošljavanjem novih radnika.

U okviru najavljenih mera, gradonačelnik je pozvao sve firme sa teritorije Novog Sada da iskoriste ovu značajnu priliku i apliciraju za sredstva. Naglasio je da je podrška razvoju preduzetništva od suštinskog značaja za dalji ekonomski napredak grada i stvaranje novih radnih mesta.

Ova inicijativa Grada Novog Sada pokazuje posvećenost lokalne samouprave podršci malim preduzećima i preduzetnicima, te predstavlja značajan korak ka jačanju privrednog sektora grada.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading