NAKON POVEĆANJA PLATA U OKTOBRU, SLEDI JOŠ JEDNO, I TO NOVOGODIŠNJE! Evo kojoj grupi građana je namenjeno - Proverite da li ste među njima!

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su u oktobru povećane plate, sledi još jedan talas povećanja u javnom sektoru.

NAKON POVEĆANJA PLATA U OKTOBRU, SLEDI JOŠ JEDNO, I TO NOVOGODIŠNJE! Evo kojoj grupi građana je namenjeno - Proverite da li ste među njima!

Foto: Shutterstock

Nakon nedavnog povećanja plata od 5,5 odsto u oktobru, očekuje nas još jedan talas povećanja plata u javnom sektoru. U januaru, radnici u zdravstvu i prosveti dobiće povišicu od oko 10 odsto, što će značajno uticati na njihove mesečne prihode.

Vaspitači u vrtićima i nastavnici u osnovnim i srednjim školama moći će da računaju na prosečnu platu koja će premašiti 86.000 dinara od 1. januara 2024. godine. Ovo povećanje plata će doneti olakšanje zaposlenima u prosveti i pružiti im bolje uslove za rad.

Zaposleni u zdravstvu takođe će dobiti značajno povećanje plata, uzimajući u obzir i prethodno povećanje iz oktobra. Radnici koji obavljaju poslove nege pacijenata moći će da očekuju platu od 77.475 dinara, dok će medicinske sestre u domovima zdravlja imati platu od 74.402 dinara. 


Zaposleni na intenzivnoj nezi, operacionim salama, hitnoj pomoći, psihijatriji i radiologiji dobiće povećanje plate na 80.183 dinara, dok će negovatelji imati platu od 62.700 dinara. Lekari specijalisti će imati platu od 1.259 evra, što pokazuje značajno cenjenje njihovog rada i doprinosa zdravstvenom sistemu.


Uz povećanje plata, takođe se očekuje i novo povećanje penzija u januaru, što će dodatno olakšati finansijski teret penzionerima.


Najnovije vesti o povećanju plata u javnom sektoru donose pozitivne promene za zaposlene u prosveti i zdravstvu, što će doprineti njihovom boljem standardu i kvalitetu života. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading