STRUČNJAK OTKRIVA KOLIKO TREBA DA TRAJE ODNOS, A OVAKAV ODGOVOR NIKO NE OČEKUJE: Sve preko je previše, morate imati GRANICU!

Autor:

Lifestyle

30.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove zanimljive podatke malo ko zna.

STRUČNJAK OTKRIVA KOLIKO TREBA DA TRAJE ODNOS, A OVAKAV ODGOVOR NIKO NE OČEKUJE: Sve preko je previše, morate imati GRANICU!

Foto: Shuttestock

Nađa Bokodi, stručnjak za se*s i blogerka iz Australije, nedavno je istakla pitanje o trajanju intimnog odnosa.

Nađin prethodni partner je želeo maratonski odnos koji bi trajao satima, dok je ona bila zadovoljna sa 20 minuta akcije. Iako su se oboje složili da je važno razgovarati o ovoj temi, Nađa je istakla da je nakon 30. godine, duža fizička aktivnost od podizanja čipsa do usta dok gleda omiljenu emisiju u pidžami, previše naporna. Ova iskrena izjava ukazuje na važnost komunikacije i postavljanja realnih očekivanja u vezi sa intimnim životom.

Studije o trajanju odnosa

Nađa je istražila naučne studije o trajanju intimnih odnosa i pronašla zanimljive podatke. Studija iz 1948. Alfreda Kinsija navodi da tri četvrtine muškaraca doživi vrhunac već nakon dva minuta, dok je studija iz 2008. pokazala da prosečan se*s traje između 3 i 7 minuta. Ove informacije ukazuju na promenljivost u trajanju kroz decenije, ali i na individualne varijacije.

Foto: shutterstock

Studija iz 1948. Alfreda Kinsija navodi da tri četvrtine muškaraca doživi vrhunac već nakon dva minuta


Uticaj filmova za odrasle

Nađa je istakla uticaj filmova za odrasle na očekivanja u se*sualnim odnosima. Podaci pokazuju da po*nografija može uticati na percepciju o trajanju se*sa, s obzirom na naglasak na dugotrajne erekcije i maratonski odnos. Ovo može stvoriti pritisak na muškarce da "podnesu" duže se*sualne odnose, dok istraživanja pokazuju da ženama često treba više vremena da dožive vrhunac sa partnerom.

Različita iskustva i stavovi

Na društvenim mrežama, poput TikToka, ljudi su izneli različita iskustva i stavove o trajanju se*sualnih odnosa. Dok su neki izrazili zadovoljstvo kratkim, ali intenzivnim se*som, drugi su istakli da preferiraju duže. Ova raznolikost stavova ukazuje na individualne preferencije i potrebe u intimnim odnosima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading