OVO JE SIGURAN ZNAK DA JE ŽENA IMALA VRHUNAC: Ovako ćete znati da li je došlo do UŽITKA - nema laži i prevare samo pogledajte u GRUDI

Autor:

Lifestyle

16.12.2023

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne dajte da vas folira.

OVO JE SIGURAN ZNAK DA JE ŽENA IMALA VRHUNAC: Ovako ćete znati da li je došlo do UŽITKA - nema laži i prevare samo pogledajte u GRUDI

Foto: shutterstock

vođenje ljubavi

Jedna od čestih tema u vezi sa intimnim životom je vrhunac. Iako se često smatra da je doživljavanje vrhunca se*sualnog užitka jednostavno i učestalo, istina je drugačija. Oko 30 odsto žena nema problema s redovnim doživljavanjem, dok ostalih 70 odsto doživljava vrhunac znatno ređe, često samo svaki peti intiman odnos. Čak 15 odsto žena priznaje da nikada nisu doživele vrhunac ili su to iskusile samo jednom do dva puta u životu.

Simulacija vrhunca

Studije pokazuju da preko 90 odsto žena u nekom trenutku odglumi, često iz straha da ne povrede partnera. Interesantno je da partner, u većini slučajeva, ni neće znati da nije "zadovoljio" svoju partnerku, dok istovremeno osoba koja glumi vrhunac smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom.

Uverenja o veštinama u krevetu

Zanimljivo je i to što oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi vrhunac, smatrajući da je nemoguće da je ne zadovolji i da slaže.

Foto: Shutterstock

Zanimljivo je i to što oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi vrhunac

Kada je reč o vrhuncu kod žena, postoji nekoliko jasnih znakova koji ukazuju na to da je došlo do užitka. Grčenje mišića je jedan od najčešćih znakova, obično u vaginalnom području, što može izazvati osećaj da je žena "uža dole". Takođe, mogu se javiti i grčevi u nogama, što dodatno potvrđuje da je došlo do vrhunca.


Fiziološke reakcije nakon vrhunca

Kada intenzitet stimulacije dostigne vrhunac, ženin dah postaje kratak, a uzdasi postaju glasniji. Nakon postizanja vrhunca, žena će zastati kako bi se oporavila, jer joj je potrebno barem nekoliko sekundi za to. Zanimljivo je da veliki broj žena nakon vrhunca primećuje crvenilo na delu grudi iznad dojki, što je posledica naglog oslobađanja hormona.

Simuliranje vrhunca kod žena

Važno je napomenuti da čak i kada žena glumi, to ne znači da ne uživa. Istraživanja su pokazala da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu tokom se*sualnog čina, odnosno "na putu do vrhunca", dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo opada.

Aktivnost centara za užitak kod muškaraca

S druge strane, kod muškaraca situacija je obrnuta - najveća aktivnost u tim delovima mozga je upravo za vreme same ejakulacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading