AU! KAKAV "ULOV" CARINIKA NA DVA GRANIČNA PRELAZA: Kada su ugledali DNO TORBE krijumčara ostali ŠOKIRANI! Posebnu pažnju privukla im je kutijica UMOTANA U FOLIJU - Evo šta su našli! (FOTO)

Autor: D.B.

Hronika

05.01.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici naišli na veliku količinu dragocenosti koje su krijumčari bezuspešno pokušali da sakriju.

AU! KAKAV "ULOV" CARINIKA NA DVA GRANIČNA PRELAZA: Kada su ugledali DNO TORBE krijumčara ostali ŠOKIRANI! Posebnu pažnju privukla im je kutijica UMOTANA U FOLIJU - Evo šta su našli! (FOTO)

Foto: UPRAVA CARINE

U sklopu saradnje sa policijom, carinici su 3. i 4. januara uspeli da otkriju i zaplene veoma vredne predmete na graničnim prelazima Preševo i Gradina.

Neobičan pronalazak na graničnom prelazu Preševo

Prvi slučaj se desio 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je detaljnim pregledom automobila, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin, pronađeno nešto veoma neobično. Na dnu torbe iza suvozačkog sedišta pronađena su tri nova ručna časovnika "Rolex", "DКNY" i "Swarovski", kao i veća količina originalno upakovanog "Swarovski" nakita. Interesantno je da je vrednost ovih predmeta procenjena na više od 53.000 evra.

 

Nije tu bio kraj iznenađenjima, jer je u torbi ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju, puna različitog zlatnog nakita. Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i "Swarovski" nakita je bila impresivnih 53.000 evra.

Samo dan kasnije, na graničnom prelazu Gradina, dogodilo se novo otkriće. Tokom detaljne ulazne kontrole autobusa koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka, carinici su pronašli sedam zlatnih pločica (investicionog zlata) čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra.

Ovi slučajevi ponovno ukazuju na važnost prijavljivanja svih dragocenosti prilikom prelaska granice, kako bi se izbegle neprijatnosti i rizik da iste budu privremeno ili trajno oduzete. Očigledno je da carinici i policija pažljivo nadgledaju situaciju i uspevaju da otkriju i spreče nelegalni prelazak vrednih predmeta preko granice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading