PETOČLANA PORODICA NA GRANICI UHVAĆENA SA ROBOM VREDNOM VIŠE OD 7 MILIONA EVRA! U ranac sakrili sav plen!

Autor:

Hronika

25.12.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica pala na graničnom prelazu Gradina.

PETOČLANA PORODICA NA GRANICI UHVAĆENA SA ROBOM VREDNOM VIŠE OD 7 MILIONA EVRA! U ranac sakrili sav plen!

Foto: CARINA SRBIJE

Prethodna dva dana na graničnom prelazu Gradina, carinici su u saradnji sa policijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita i investicionih pločica čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 8,3 miliona dinara.

Poslednji takav slučaj zabeležen je tokom vikenda, kada je 23. decembra kod jedne petočlane porodice otkriveno pregršt neprijavljenog nakita, teškog bezmalo 1,2 kilograma i vrednog gotovo 7,3 miliona dinara. Bračni par je u automobilu marke ''audi Q7'' inostranih registarskih oznaka putovao sa troje dece iz Nemačke ka Bugarskoj, a kako su tvrdili da nemaju šta da prijave, carinici su odlučili da provere njihove tvrdnje.

Kod tridesetdvogodišnje supruge je pronađen ranac pun zlatnog nakita koji nije prijavljen na ulazu u zemlju, a putnici nisu posedovali neophodnu potvrdu o prijavi robe.

Republika

Foto: CARINA SRBIJE

Investicione pločice

Merenjem je utvrđeno da se radi o ukupno 1,174 gr zlatnog nakita među kojim su najbrojniji bili zlatni lančići kojih je bilo čak 59, potom 22 zlatne narukvice i 17 prstenova.

S obzirom da je procenom vrednosti pronađenog zlata utvrđeno da ona prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je privremeno zadržano do okončanja postupka.

Takođe, samo dan ranije, 22. decembra, carinici su na istom prelazu sprečili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže, koje su bile sakrivene ispod suvozačkog sedišta. Na ulazu u zemlju za detaljan pregled je izdvojen automobil tojota verso strane registracije, kojim je jedan bračni par putovao na relaciji Turska - Velika Britanija.

Republika

Foto: CARINA SRBIJE

Otkriveno sakriveno zlato

Detaljnom kontrolom je ispod pomenutog sedišta pronađena lična torbica sa investicionim zlatom, ukupne težine od skoro 150 grama, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.

Kako vrednost krijumčarenog zlata prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je automobil čija je vrednost procenjena na oko 800.000 dinara, prenosi Kurir.

Podsećamo putnike da je najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i tako spreče mogućnost da im one budu privremeno ili trajno oduzete. To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading