OPSADNO STANJE NA DUNAVU! RUMUNSKO ĐUBRIVO CURI! Ovo je most u koji se teretnjak zakucao u gluvo doba noći - meštani Bačke Palanke ZABRINUTI! (FOTO)

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

05.01.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretna barža udarila stub Mosta 25 maj na Dunavu.

OPSADNO STANJE NA DUNAVU! RUMUNSKO ĐUBRIVO CURI! Ovo je most u koji se teretnjak zakucao u gluvo doba noći - meštani Bačke Palanke ZABRINUTI! (FOTO)

Foto: Google maps

Noćas oko 2 sata ujutru, na Dunavu se dogodila nezgoda kada je rumunski brod "Antonia" udario u noseći stub mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka - Ilok. Brod je gurao natovarenu baržu sa 1000 tona veštačkog đubriva kada je došlo do sudara sa mostom.

Kao rezultat udarca, barža je počela da pušta vodu i na kraju je potonula na plovnom putu. Hitno su reagovali policija i vatrogasna ekipa, a granični prelaz Bačka Palanka - Ilok je zatvoren dok se ne izvrši uviđaj i proceni oštećenje.

Od siline udarca, teretna barža koja je prevozila veštačko đubrivo počela je da tone na Dunavu. Na sreću, brzom reakcijom nadležnih službi, sprečeno je potapanje broda, ali je šteta već bila pričinjena.

Foto: Google maps


Hitno su reagovali policija i vatrogasna ekipa kako bi se sprečilo dalje širenje štete. Prva prijava je glasila da je brod potonuo, ali se ispostavilo da je na dnu Dunava završila samo barža.

Zbog ove nezgode, saobraćaj i granični prelaz Bačka Palanka - Ilok su zatvoreni dok se ne izvrši uviđaj i proceni oštećenje mosta. Ovo će svakako uticati na protok robe i putnika na ovoj važnoj graničnoj tački.

Podsetimo, od siline udarca, barža je počela da pušta vodu i ubrzo je potonula na plovnom putu. Na lice mesta pored policije izašla je i vatrogasna ekipa, jer je prva prijava bila da je brod potonuo, ali na sreću, ispostavilo se da je na dnu Dunava završila samo barža.


Za sada nije poznato zašto je došlo do sudara sa mostom, a istraga će to utvrditi. Incident je obavešten Sekretarijat Vlade AP Vojvodine, a za sada nije poznato kako će ogromna količina veštačkog đubriva u vodi uticati na okolinu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading