REČNA POLICIJA U NEVERICI! RUMUNSKI BROD UDARIO U MOST NA DUNAVU! Tona đubriva završila u reci - da li preti ekološka KATASTROFA!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

05.01.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunski brod "Antonia" udario u noseći stub mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka.

REČNA POLICIJA U NEVERICI! RUMUNSKI BROD UDARIO U MOST NA DUNAVU! Tona đubriva završila u reci - da li preti ekološka KATASTROFA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Potraga

Noćas oko 2 sata, rumunski brod "Antonia" koji je gurao natovarenu baržu udario je u noseći stub mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka. Brod, koji je plovio pod rumunskom zastavom, gurao je baržu sa 1.000 tona veštačkog đubriva kada je došlo do sudara.

Od siline udarca, barža je počela da pušta vodu i ubrzo je potonula na plovnom putu. Na lice mesta pored policije izašla je i vatrogasna ekipa, jer je prva prijava bila da je brod potonuo, ali na sreću, ispostavilo se da je na dnu Dunava završila samo barža.

Za sada nije poznato zašto je došlo do sudara sa mostom, a istraga će to utvrditi. Incident je obavešten Sekretarijat Vlade AP Vojvodine, a za sada nije poznato kako će ogromna količina veštačkog đubriva u vodi uticati na okolinu.

Ogromna količina veštačkog đubriva koja se sada nalazi u vodi može imati ozbiljan uticaj na životnu sredinu. Nadležne institucije će morati pažljivo da prate situaciju i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se sprečile potencijalne negativne posledice po ekosistem reke i okolne oblasti.

Sudar rumunskog broda "Antonia" sa nosećim stubom mosta na graničnom prelazu Bačka Palanka izazvao je ozbiljnu situaciju na Dunavu. Iako za sada nema informacija o povređenima, potonućem brodu i izlivanju veštačkog đubriva može biti naneta značajna šteta životnoj sredini. Istraga će utvrditi uzroke ovog incidenta, dok će nadležne institucije pratiti situaciju i preduzeti neophodne korake radi zaštite životne sredine.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading