UMESTO POKLONA SILOVAO DEVOJKU ZA 8. MART! Potvrđena optužnica protiv novosadskog političara - kad su je doktori pogledali IMALI SU ŠTA DA VIDE!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

05.01.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je da je Egić stupio u kontakt sa Ninom Š. putem društvene mreže.

UMESTO POKLONA SILOVAO DEVOJKU ZA 8. MART! Potvrđena optužnica protiv novosadskog političara - kad su je doktori pogledali IMALI SU ŠTA DA VIDE!

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu protiv 43-godišnjeg političara Srđana Egića, koji se suočava sa ozbiljnim optužbama za krivično delo silovanja nad 21-godišnjom Ninom Š. Događaj se navodno odigrao 8. marta prošle godine.

Više javno tužilaštvo tereti Egića za silovanje, a sud je doneo odluku da se pritvor optuženom produži do 4. marta. Razlozi za ovu odluku uključuju opasnost od bekstva, mogućnost uticaja na svedoke i rizik od ponavljanja krivičnog dela. Takođe se ističe da za krivično delo koje mu se stavlja na teret može biti izrečena kazna zatvora do 12 godina.

Optužba je potekla od N.Š. odmah nakon incidenta, a nakon prijave, žrtva je upućena na ginekološki pregled. Lekarsko mišljenje ukazuje na to da je došlo do nevoljnog i izuzetno grubog seksualnog odnosa, što se smatra ključnim dokazom za silovanje.

Foto: Profimedia

Egić, koji je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka, trenutno se nalazi u pritvoru od hapšenja u martu prošle godine. Na saslušanju je negirao optužbe o silovanju.

Poznato je da je Egić stupio u kontakt sa Ninom Š. putem društvene mreže, nudeći stan za iznajmljivanje nakon što je saznala da traži smeštaj. Navodni zločin se desio kada je Nina došla na sastanak sa Egićem.

Srđan Egić ima impresivan profesionalni dosije, bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD od 2008. do 2013. godine, a zatim direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici od 2014. do 2016. godine. Politički je bio aktivan, prvobitno u Demokratskoj stranci, ali je napustio tu stranku. Na parlamentarnim izborima 2020. godine, bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije. Koaliciju su činile SRBIJA 21 i Vojvođanski front, predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading