SUĐENJE IVANU KONTIĆU KREĆE ISPOČETKA! Brutalno tukao i lomio ruke Miljanu dok je bio u nesvesti!

Autor:

Hronika

28.12.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvu odluku doneo je Apelacioni sud nakon žalbe na presudu.

SUĐENJE IVANU KONTIĆU KREĆE ISPOČETKA! Brutalno tukao i lomio ruke Miljanu dok je bio u nesvesti!

Foto: MUP Srbije

Suđenje Ivanu Kontiću (33) iz Novog Sada kreće ispočetka, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Ovakvu odluku doneo je Apelacioni sud nakon žalbe na presudu.

Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 13.04.2023. godine okrivljeni Ivan Kontić oglašen je krivim zbog krivičnog dela teška telesna povreda i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, u koju se uračunava vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru i u pritvoru. Od optužbe su oslobođeni okrivljeni Ognjen Leđanac da je izvršio krivično delo učestvovanje u tuči, a okrivljeni Luka Vukajlović krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Istom presudom, oštećeni je sa imovinskopravnim zahtevom upućen na parnicu. Protiv prvostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo u Novom Sadu i branioci okrivljenog Ivana Kontića. Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća dana 22.11.2023. godine doneo rešenje kojim se usvaja žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, te se ukida presuda Višeg suda u Novom Sadu i predmet vraća na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmenjenim većem. U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Navedenim rešenjem je produžena mera zabrane napuštanja stana prema okrivljenom Ivanu Kontiću, uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22.02.20224. godine - stoji na sajtu Višeg suda u Novom Sadu.

Brutalno ga tukao, sve snimila kamera

Kontić (33), koji je 24. avgusta 2020. godine izvršio brutalni napad na Miljana Mandića (31) ispred lokala u Novom Sadu, bio je osuđen na 4 godine zatvora u aprilu.

Snimak sa sigurnosnih kamera koji prikazuje Kontićevu brutalnost prema Mandiću ostao je urezan u srpsku javnost, pokazujući kako nasilnik snažno udara pesnicama u glavu mladića, lomi mu ruke dok leži nesvestan, i davi ga.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saja

28.12.2023 18:44

Sramota. Umesto da dobije 10 godina, oni ga puštaju na slobodu.