MLADI ZADOBILI TEŠKE POVREDE GLAVE PRILIKOM VOŽNJE KVADA! Hitno zbrinuti na VMA!

Autor:

Hronika

04.01.2024

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šarac je rekao da je tokom protekle noći Vojnomedicinska akademija (VMA) obavila više od 650 pregleda, a najviše posla imali su hirurzi i kardiolozi.

MLADI ZADOBILI TEŠKE POVREDE GLAVE PRILIKOM VOŽNJE KVADA! Hitno zbrinuti na VMA!

Foto: FOTO TANJUG MILOS MILIVOJEVIC

Više mladih zadobilo je teške povrede glave prilikom vožnje kvadom. Svi oni su bili u kvadu bez zaštitne opreme, saopštio je lekar Momir Šarac sa VMA.

Šarac je rekao za RTS da je tokom protekle noći Vojnomedicinska akademija (VMA) obavila  više od 650 pregleda, a najviše posla imali su hirurzi i kardiolozi.

Napominjući da je je VMA dežurna ustanova svake srede, rekao je da je bilo dosta intervencija zbog povreda.

- Povrede su nastale u različitim okolnostima. Neke su se desile na gradilištima, neke kod kuće, ali posebno su bile teške one koje su se desile prilikom vožnje kvadom. Reč je o mladima koji nisu koristili zaštitnu opremu i imali su povrede glave - kazao je Šarac.

On je dodao da su se javljali hronični pacijenti koji su se žalili na zdravstvene tegobe i da je to i posledica specifičnih vremenskih uslova.

I Hitnoj pomoći su rekli da su imali pune ruke posla. 

Veliki broj građana javljao se noćas, kako su rekli u  Hitnoj pomoći, zbog povišene temperature.

- Bilo je baš mnogo poziva zbog povišene temperature, a kod nekih pacijenata to stanje je praćeno gušenjem i pogoršanjem osnovne bolesti. Osim toga, javljali su se hronični pacijenti, sa bolovima u grudima, astmom i kancerom - dodali su iz Hitne.

Dogodila se i jedna saobraćajna nesreća u sredu oko 21.30, u Terazijskom tunelu, žena stara 40 godina lakše je povređena i prebačena u dežurnu medicinsku ustanovu, dodaje se. Jutros do 6.00 Hitna je intervenisala 109 puta, od toga 10 puta na javnom mestu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading