O KOSTI I NJEGOVIM RODITELJIMA KONAČNO PROGOVORILI RODITELJI DEVETORO UBIJENE DECE: I svi imaju iste zahteve - vape za istinom, a bole ih iste stvari - Tvrde da su sve radili pogrešno

Autor:

Hronika

02.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji žrtava dečaka ubice uvereni su da su njegovi majka i otac morali da znaju.

O KOSTI I NJEGOVIM RODITELJIMA KONAČNO PROGOVORILI RODITELJI DEVETORO UBIJENE DECE: I svi imaju iste zahteve - vape za istinom, a bole ih iste stvari - Tvrde da su sve radili pogrešno

Foto: ST/Dragan Kadić/Nemanja Pančić, Printscreen

Roditelji Andrije Čikića i osam ubijenih devojčica u OŠ "Vladislav Ribnikar" iz surovo ranjene duše su protekle nedelje govorili pred sudom o patnji i bolu, težim od planine. Tražeći odgovore od dečaka ubice Koste Kecmanovića zašto im je oduzeo decu u cvetu mladosti i ostavio ih da večno pate, majke i očevi su ogorčeni na njegove roditelje Vladimira i Miljanu Kecmanović tražili da priznaju da su opasno pogrešili i da su odgovorni za zločin sina. Ispred roditelja njihov pravni zastupnik Ognjen Božović je je okrivio oca dečaka. 

- Postoji razlika između sporta i onog što su oni radili. Dečak nije bio član streljačkog kluba, otac mu je omogućio rukovanje velikokalibarskim oružjem, pucali su u mete u obliku čoveka. Otac je sina učio da bude mašina za ubijanje, učio ga je da puca iz češke zbrojevke, koju je kasnije upotrebio u školi da puca u svoje drugove - rekao je Božović.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Roditelji žrtava u Palati pravde pred suđenje Kecmanovićima

Zoran Martinović, otac Katarine, talentovane balerine iz sedmog dva, koju je Kosta izrešetao takođe je istakao da ocu pripisuje krivicu.

- Vladimir Kecmanović je živeo u kući sa 2.500 metaka i bilo je logično da neko jednog dana uzmete te metke - rekao je Katarinin otac rekavši da je Kosta Kecmanović trebalo da ode u Gazu ili negde gde se nažalost ratuje, a ne da se u školi igra rata.

- Predistorija ovog događaja sa Kecmanovićima je da je otac jednom roditelju iz odeljenja njihove ćerke pretio polugama moći i da će mu oduzeti dete. To se desilo kada je taj čovek reagovao tako da njihova ćerka ne može da bude predsednik razreda njegove ćerke jer je maltretirala. To je napisao u viber grupi i svi su ignorisali - ispričao je Martinović.

Neutešni otac je rekao da su zakazali i stručnjaci iz škole, te da je psiholog morao da reaguje na situacije sa Kostom koje su se dešavale ranije.

- Deca igraju fudbal i dete dođe na sred terena i misli da će svi da stanu da igra i on, a oni nisu shvatali o čemu se radi i da on hoće da igra, već je samo stajao. Da bi se posle ljutio što nisu hteli da igraju sa njim. Na to je psiholog morao da reaguje - kazao je Martinović.

Njemu i njegovoj supruzi je svaki dan, dan u suzama, posebno kada vidi da neko drugo dete vidi bezbrižno živi životom koji je trebalo da živi i Katarina.

- Svi smo mi prošli istu agoniju lutanja po bolnicama i nadu da ti je dete među živima. Meni treba epilog zašto je moje dete stradalo i zašto neko odbija odgovornost. Roditelje smatram odgovornim u istoj meri kako bih sebe smatrao da je obrnuta situacija. Ja sa tim ljudski ne bih mogao da se nosim, da neko ko je deo mene tako nešto uradi. Ne mogu da shvatim da iz jedne porodice izađe dete koje svima izgleda kao trenirani ubica. Oni gaje nepostojanje osećaja odgovornsti. Kod njih i ćerka drži pištolj. Ne može više u školi da se govori "da li ti znaš čiji je on sin".  To sam čuo da je govorila direktorka, kada bi se neko od zaposlenih požalio na to dete - ispričao je Martinović.

Republika
Talentovanu balerinu Katarinu Martinović drug iz razreda je zverski izrešetao

Katarina majka Miljana je rekla da je za Kostu čula da se prebacio u 7/2 iz druge smene i da je 28.aprila poslao Katarini poruke na viber  da je obavesti šta su radili u školi.

- Neobičan mi je njegov rukopis, prvo što je bio nečitak, raspisan na neobičan način. Katarina me je zamolila da joj pomognem da pročita. Uznemirio me je taj rukopis. Volela bih da ga neki grafolog pogleda. On je čudno izgledao i na četiri slike sa različitih lokacija, koje sam videla posle 3. maja. On je na svakoj bez ikakve refleksije - istakla je Katarinina majka.

Uprkos svim znacima koje je pokazivao, Miljani je zastrašujuće što ništa nije učinjeno da se pomogne dečaku.

- On ili je čisto zlo ili ima dijagnozu psihijatrsijke bolesti. Oni su nekada njega povredili do te mere da smo svi dobili otrgnutu radost - rekla je ožalošćena majka. 

Roditelji ubijene balerine istakli su da su Kecmanovići čudna porodica.
- Kosta je za promenu smene naveo razlog da se u okruženju u kojem je proveo šest godina ne oseća dobro i da je zanemaren i zapostavljen. Zašto se onda tim protiv nasilja i psiholog nisu time bavili. Iz svih spisa i snimaka iz istrage vidim da u toj porodici nije postojala nikakva emotivna povezanost. Ćerka je u svom odeljenju imala probleme, pokazivala je različita lica, pred odraslima je bila tiha i gledala u pod, a pred decom...- pričali su Zoran i Miljana dopunjavajući se međusobno.

Pred sudom su ispričali i da su uvereni da su roditelji dečaka ubice morali da znaju da im je dete bolesno. 

- Roditelji su odgovorni i za to što nisu prepoznali nijedan trag od 1. do 3. maja, odnosno od 2017. pa do 2023. godine nisu prepoznali nijedan trag, koji su morali da primete, da sa njihovim detetom nešto ne funkcioniše. Mislim na nedostatak empatije i želju da povredi i kontroliše druge. Četvoro dece u sedmom dva je primećivalo da je čudan i različit, to su primetili i neki roditelji. Jedan roditelj uđe u sobu gde se igra osam dečaka i svi se okrenu, osim njega, koji je fiksiran na igricu. Na jednom rođendanu svi sednu, a on stoji na sred prostorije zagledan i zamišljen. Kecmanovići su lagali školu o stanju svog deteta i lažu da ništa nisu znali, ni primetili - istakla je Miljana Martinović.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook

Otac ubijene Angeline Aćimović

Otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović koju je mali monstrum pogodio u glavu i koja je 12 dana pokušavala da pobedi strahovite povrede od njegovih metaka smatra da su Kecmanovici devijantna porodica, koja ne prihvata odgovornost.

- Niko ne misli da je njegov otac imao želju da on to uradi, ali je praktično učinio sve da se to jednog dana desi. Ja decu učim ljubavi, da vole ptice,  Meda Brunda, a oni od pete godine uče dete da voli oružje i ubistva. Gledao sam snimak gde je Kosta sa pet godina poređao 100 vojnika i svakom zna ime, otac ga snima i hvali. Dete pita: "Hoćeš li ovo pokazati na poslu da se pohvališ" i otac kaže "da". Nemoguće je da majka ne primeti da je njeno dete celu noć na kompjuteru, da je u zatvorenim društvenim grupama, koje propagiraju Hitlera, zlo i nasilje. Oni su jedini krivci za sve što se desilo. To ponašanje oca da posle uviđaja, kada su mu pokazane fotografije sa mesta zločina, da on ne kaže da mu je žao te dece i porodica, već kaže : " Krivo mi je što je Dragan". Na kraju kaže: "Kosta nam je uništio život". On sebe stavlja u prvi plan, od sebe pravi žrtvu - rekao je Aćimović.

Kazao je da mu je ranije jedna medicinska sestra rekla da radi sa doktorom Vladimirom Kecmanovićem i da misli da će sve da ih pobije, pošto je toliko bio grub prema ženama. Ispričao je da su majka i otac pomahnitalog dečaka vodili nemoralan život.

- Iz porodice je izašla ta ideja da pobije devojčice, osam ih je ubio. Kosta je bio i u jednoj grupi koja je mrzela žene. To devijantno ponašanje je od oca krenulo i još majka koja to ne vidi i ne reaguje. Svako je u njihovoj porodici dovodio svog partnera na očigled sina. To je doprinelo da taj mali bude povučen i da radi to što radi. Da bude pripremljen kao profesionalni vojnik, a naročito ta njegova psihološka priprema. Nijednog ličnog motiva nije bilo za to što je učinio, niti je on to rekao. Nije bilo vršnjačkog nasilja kako se pričalo, a što je nas vređalo. Mislim i da mu je neko rekao da napravi taj famozni spisak. Decu je streljao u glavu i u srce i kao neko ko je pripreman za ubistva, odložio je pištolj na odgovarajuću razdaljinu i pozvao policiju. Nema nikakvog kajanja. Roditelji su sve to morali da znaju, ali zbog novca i karijera nisu hteli da ga leče i da se to sazna - kazao je Aćimović.

Foto: andrijacikic.com

Kecmanović je usmrtio genijalnog dečaka Andriju Čikića

Otac mladog virtouza Andrije Čikića, Miloš Čikić je naveo da su Kostinom ocu Vladimiru Kecmanoviću pokazali slike ubijene dece iz policijske foto dokumentacije i da on nije odreagovao, kao ni Kostina majka Miljana.

- Meni je to stravično. To razorno deluje na nas. Mi nikoga ne mrzimo, ali to je kao da nam neko stavlja so na ranu - kazao je Čikić u sudnici i nastavio da opisuje kako se osećaju on i njegova supruga, Andrijina majka Suzana.

- Iz medija vidite da se porodica Kecmanović ne oseća odgovornom. Na ispitivanju Kosta mi je rekao da je nasumično pucao, ali da zna da je upucao Andriju, da je tog dana zakasnio u školu da bi bio siguran da su svi došli. Pogađa nas hladnoća cele te porodice. Majka bez reakcije, otac ne zna za šta mi njega krivimo, pa dete je njegovo, oružje je njegovo. Pričali smo posle sa decom iz škole i kažu nekako im je bio čudan, pa da li je bio čudan ocu lekaru? Ugašeno je deset života, devet dečijih snova i niko nije kriv - zaključila je neutešna majka Suzna Čikić koja je po zanimanju  psiholog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Koke

02.01.2024 20:08

Sve ovo je bolno, neutesno, grozno, ne daj boze nikome vise, nikada!! Roditelji su neutesni i hteli bi da znaju zasto, a verovatno bi i svet hteo da zna!!! Sada svi se znaju, svasta se pise, govori, ja bi htela samo reci, da je godinu pre masakra, između Ribnikara i gimnatije, pisalo ovaako KOSTA KECMANE PEDERU!! Ja sam to također videla, a preko togs su gazili svi ucenici, nastavnici, roditelji, ali i 12 godisnji Kosta, svakki dan i niko nista da reaguje, obrise to! Nakon masakra nadopisano je ČEKAMO TE!! Da li je to napisao neko iz Nisa, Zemun ili N. Sada???!! Zasto ovo sad spominjem, ne da njega opravdam, jer opravdanja nema, ne postoji, samo nije istina, onakva kakva se piše!! Da li je to zlostavljanje da ispred skole gde pohađa hiljadu ucenika, pise da je dete od 12 god peder i on mora svaki dan preko toga preci, neka svako sam zakljuci, i proba ime svog deteta staviti umesto njegovog!! Ko god kaze da nije istina da je pisalo, laze sebe i druge!! Pisalo je, a piše i danas!

Odgovori 19 8
Ceca

03.01.2024 08:29

@Koke - Cela ta porodica je jedno veliko ZLO

Koke

03.01.2024 09:58

@Ceca - @Ceca,zlo se leči dobrim, debelo smo zakazali i zakasnili!! Nazalost!

Ceca

03.01.2024 15:20

@Koke - Ovakvo zlo se ne leci. Strasnije je nego u horor filmovima