ZAKAZANO SUĐENJE KECMANOVIĆIMA! Roditelji dečaka ubice posle parničničnog i u krivičnom postupku!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

29.12.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnicom koja je u ponedeljak postala pravosnažna Vladimir Kecmanović se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

ZAKAZANO SUĐENJE KECMANOVIĆIMA! Roditelji dečaka ubice posle parničničnog i u krivičnom postupku!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Suđenje Kecmanovićima, Vladimiru i Miljani, roditeljima Koste Kecmanovića koji je ubio deset osoba, a šest ranio 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, osim u parničnom počinje i u krivičnom postupku. Viši sud u Beogradu zakazao je dva termina - 29. i 30. januara 2024. godine.

Optužnicom koja je u ponedeljak postala pravosnažna Vladimir se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer nije dobro obezbedio pištolje u kući i jer je učio Kostu da puca, a Miljana za nedozvoljeno držanje metka, jer je njen DNK trag nađen na jednoj čauri u školi.

Sudiće se istovremeno i vlasniku streljane u kojoj je Kosta vežbao da puca Ratku Ivanoviću i instruktoru u streljani Nemanji Marinkoviću, koji se terete za davanje lažnog iskaza.

Podsetimo, Zora Dobričanin, advokatica koja zastupa roditelje ubijene dece u masakru koji se dogodio 3. maja u OŠ "Vladislav Ribinikar" otkrila je u emisiji "Uranak" detalje ovog slučaja, kao i u kom pravcu će teći saslušanje porodice dečaka ubice.

- Dok svaki roditelj svedoči u sudnici ili razgovara sa mnom ili nekim od advokata, prolazi kroz patnju i suze. Snimanje suđenja je apsolutno nedopustivo, jer bi to pretvorilo suđenje u nešto nalik rijalitiju. To nije jednostavno i ne vidim kome bi to koristilo - gledati roditelje kako plaču, njihova srca se cepaju. Više puta sam istakla da ovi ljudi zaslužuju divljenje nakon svega što su prošli. Oni se bore za istinu i pravdu, na potpuno miran i pravedan način. Juče u sudnici je bilo vrlo emotivno. Lično, ne učestvujem u parničnom postupku, to vodi moj kolega, ali sam razgovarala s njim i to je bilo vrlo emotivno, to je sve što mogu reći - kaže Zora Dobričanin

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Branko

31.12.2023 13:05

Poruka Koste Kecmanovica celom čovečanstvu je: "Ako ste dobri, ako ste pametni, ako ste talentovani za umetnost, ako ste talentovani za sport (a i ako niste nista od toga) - JA CU VAS UBITI, AKO BUDEM RASPOLOZEN ZA UBIJANJE. VAS ZIVOT ILI SMRT ZAVISE OD MOJE "DOBRE VOLJE". PUSTITE ME NA SLOBODU, SAVRSENO JE NORMALNO DA JA UBIJEM KOGA HOCU A DA MENE NIKO NE SME DA UBIJE ILI ZATVORI". Poruka Vladimira i Miljane Kecmanović je: "Oslobodite naseg sina, on nije odgovoran sto je ubio 10 i napravio invalidima 5 ljudi, mi zelimo porodicno da uzivamo u našem materijalnom bogatstvu". HOCEMO LI DOZVOLITI DA NAS KECMANOVICI "OCENJUJU" DA LI SMO ZA ZIVOT ILI ZA SMRT, ILI CEMO ZAKONE POSTENO PRIMENITI? DOZIVOTNO LECENJE ZA OBOLELOG UBICU, ROBIJA I KONFISKOVANJE IMOVINE ZA RODITELJE-VASPITACE UBICE. NADZOR I ZABRANA ZAPOSLJAVANJA U USTANOVAMA SA PRIPREMANJE HRANE ZA MALOLETNU TROVACICU-PUCACICU.