OTKRIVENA LABORATORIJA DROGE NA DEDINJU! Policija ih zatekla na delu - pronađeno više od 660 STABLJIKA! (FOTO GALERIJA)

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

23.12.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane na Dedinju.

OTKRIVENA LABORATORIJA DROGE NA DEDINJU! Policija ih zatekla na delu - pronađeno više od 660 STABLJIKA! (FOTO GALERIJA)

Foto: MUP

U akciji sprovedenoj od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, otkrivena je laboratorija za proizvodnju marihuane u jednoj kući na prestižnoj beogradskoj opštini Dedinje. Uhapšene su dve osobe, D. Đ. (1996) i N. L. (1993), koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je pronašla 664 biljke marihuane u laboratoriji, zajedno sa vagicom za merenje i ostalom opremom neophodnom za uzgoj i proizvodnju ove opojne droge. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu uz krivičnu prijavu.


Ovo hapšenje predstavlja značajan korak u borbi protiv nelegalne proizvodnje opojnih droga u Srbiji. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su istakli da je ova akcija rezultat temeljnog istraživanja i praćenja, te da će nastaviti sa odlučnom borbom protiv ilegalnih aktivnosti vezanih za proizvodnju i distribuciju opojnih supstanci.

Proizvodnja i distribucija opojnih droga poput marihuane ima ozbiljne posledice po društvo, uključujući zdravstvene, socijalne i bezbednosne aspekte. Neovlašćena proizvodnja ove opojne supstance može dovesti do ozbiljnih problema u zajednici, te je suzbijanje ovakvih aktivnosti od izuzetnog značaja za očuvanje javnog zdravlja i bezbednosti građana.

U skladu sa zakonskim odredbama, osumnjičenima će biti suđeno za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Ukoliko budu proglašeni krivim, očekuje ih odgovarajuća krivična sankcija prema zakonu Republike Srbije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading