UHAPŠEN STUDENT FILOZOFSKOG FAKULTETA KOJI JE PRETIO KOLEGAMA I PROFESORIMA: Juče osvanulo upozorenje o problematičnom muškarcu - policija hitno reagovala!

Autor:

Hronika

23.12.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

UHAPŠEN STUDENT FILOZOFSKOG FAKULTETA KOJI JE PRETIO KOLEGAMA I PROFESORIMA: Juče osvanulo upozorenje o problematičnom muškarcu - policija hitno reagovala!

Foto: printscreen/Google Earth, Shutterstock, printscreen/serbia live

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su U. D. (19) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je, tvrdeći da poseduje pištolj, više puta pretio studentima i profesorima Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji studira.

Policija je pretresom kuće u kojoj U. D. boravi pronašla predmete sa antisemitskim porukama, a utvrđeno je da ne poseduje vatreno oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podetimo, portal Republika.rs juče je pisala o pomenutom incidentu, nakon tvrdnji da se ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu nalazi napadač koji preti ljudima i upozorava da ima pištolj,  pokušali smo da stupimo u kontakt sa Filozofskim fakultetom u Beogradu, kako bismo proverili šta je preduzeto povodom ovog jezivog slučaja.

Ono što nismo očekivali je to da će se oglasiti na krajnje nepristojan način. Naime, na pitanje novinara da li je Fakultet preduzeo neke korake povodom saznanja koje smo im predočili, da se na mrežama deli objava da njihov student preti kolegama, zaposlena u ovoj ustanovi, koja se nije predstavila našem novinaru, kazala je da "ne moraju da nam daju nikakve informacije"

- Zašto moramo da Vam kažemo bilo šta? Mi brinemo o svojim studentima - drsko je poručila osoba koja se javila na telefon, pritom ne dajući nikakvu konkretnu informaciju povodom ovog slučaja.

Ono što je zabrinjavajuće, jeste činjenica da ljudi na društvenim mrežama tvrde da i dalje viđaju ovog čoveka u blizini fakulteta.

Da podsetimo, Instagram stranica serbialive_beograd je objavila poruku u kojoj se tvrdi da momak preti i da je nasilan. Fakultet je navodno reagovao na ovu situaciju, student je udaljen sa predavanja na kojima je pravio incidente, ali to ga ne sprečava da se pojavljuje ispred fakulteta.

- Molim vas objavite da upozorimo druge ljude o studentu Filozofskog fakulteta koji preti studentima i napada ljude, isprva prilazi veoma prijateljski, a zatim postaje vrlo nasilan, preti i upozorava da poseduje pištolj. Fakultet je preuzeo oderđene mere u cilju zaštite studenata, ali i slučajnih prolaznika koji se mogu naći ispred fakulteta. Uprava fakulteta je preuzela sledeće korake: Studentu je zabranjen ulaz na fakultet i obezbeđenje je obavešteno o tome, upućena je prijava sa dokumentacijom policiji i fakultetu je već dodeljen inspektor koji će raditi na tom slučaju, ali to i dalje ne sprečava studenta da se pojavljuje ispred fakulteta i preti ljudima. Na predavanjima je dolazilo do incidenata, napadao je druge studente, vređao ih pri čemu je bio udaljen sa predavanja - glasi poruka upućena stranici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading